Навигација

Вршњачки едукатори

 

Вршњачки едукатори

 

Наша школа је као посебну снагу имала одређен број ученика који су прошли тренинге за различите вршњачке едукације, као што су: „Jачање капацитета ученичких парламената“, „Борба против стигме и дискриминације оболелих од АИДС-а“, „Репродуктивно здравље и сексуално васпитање“, „Болести зависности“, „Трговина људима“, „Превенција насиља у адолесцентским везама“, „Обука ученика основних школа за пружање прве помоћи“, „Приказ Протокола о заштити ученика од насиља“..

Са ученицима-вршњачким едукаторима тренутно раде Биљана Ерцеговчевић психолог-педагог, Невена Станковић, психолог, Мирјана Сремчевић, професор историје и грађанског васпитања и Маријана Гачевић, наставник здравствене неге, као координатори.

У току првог полугодишта Б. Ерцеговчевић је, као и предходних година, урадила припрему вршњачке едукације за ученике првог разреда на тему „Дискриминација оболелих од АИДС-а“ и са ученицaма 4/7, Дуњом Ерцеговчевић, Милицом Милинковић и Ањом Ждракановић, као и новом ученицом – вршњачком едукаторком, Сузаном Матић, 3/1, 1.12.2017., у оквиру обележавања Светског дана борбе против АИДС-а, одржала трибину за одељења првог разреда.                            

 

За друго полугодиште планиран је уобичајено једнодневни семинар за ученике „Насиље у адолесцентским везама“ (Биљана Ерцеговчевић), као и Промоција медијације.

Рад ученика-вршњачких едукатора који по основним школама држе обуку за пружање прве помоћи биће приказан кроз сарадњу са Црвеним Крстом.

 

Биљана Ерцеговчевић, психолог-педагог

 


 
 

Галерија

Актуелности

„Мedicus“ поново награђен!!!

Међу победницима Конкурса за најуспешније средњошколске листове који организују

Друштво за

српски...


ОПШИРНИЈЕ

Матурска питања 2018/2019


Матурска питања за школ. 2018/2019. год. у току је ажурирање

ОПШИРНИЈЕ