Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ обележила је Светски дан рециклаже – 18. март, хуманитарно-еколошком акцијом „Чепом до осмеха“. Ученици и наставници четврту годину заредом на овај начин дају допринос прикупљању средстава за набавку помагала деци са сметњама у развоју и инвалидитетом, као и очувању животне средине.

IMG_20240318_140349

 

Медицинска школа у Шапцу и новосадска Организација „Чепом до осмеха“ успешно сарађују од 2020. године. Захваљујући акцији коју, уз велику подршку Ученичког парламента,  спроводе школски тимови за здравствено васпитање и хуманитарну делатност, свест о значају прикупљања пластичних чепова у добротворне и еколошке сврхе код ученика и запослених у Зеленој школи веома је изражена.

IMG_20240318_130447

Кутије за ситан рециклажни отпад у ходницима школе редовно се пуне, а као најревносније одељење у овој волонтерској акцији издвојило се IV2 – санитарно-еколошких техничара. Њима је у опису образовног профила брига о заштити околине, док су солидарност и хуманост врлине које кроз овакве примере стичу откако су дошли у Медицинску. Својим залагањем да вредност дају ономе што би, иначе, постало отпад, сада већ традиционално показују да је мало потребно за добро дело и осмех оних којима је најпотребнији.