Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Демонстрацијом прве помоћи и бројним спортским активностима, у којима је учествовало око 150 ученика,  Медицинска школа „Др Андра Јовановић ” обележила је Светски дан здравља у петак, 5. априла 2024. године.

IMG-ae26d7ccaede116607131315ff456184-V

 

У координацији наставника физичког васпитања, прве помоћи и Тима за здравствено васпитање, под слоганом „Будите активни и предузмите све за ваше здравље”, Медицинска је са спортских терена на којима су ученици играли одбојку, баскет, фудбал, стони тенис, атлетику, гимнастику, шах, теквондо, бадминтон, фризби, фолклор и приказали ситуације које доводе до ризичних повреда и стања, као и њихово санирање, послала важну поруку на тему добрих избора у функцији здравља.

Фото: Југослав Радивојевић

Фото: Југослав Радивојевић

 

„Светски дан здравља се обележава у недељу, 7. априла, а ми смо се данас потрудили да низом спортских активности и збрињавањем повреда, обољења и стања прикажемо активности наших ученика, а све у циљу здравих стилова живота”, рекла је директорка Биљана Ђукнић и додала да поред знања из области медицине, која се овде стичу, школа настоји да ученици понесу и добре животне навике.

„Да знају колико је важно бавити се физичком активношћу, да здравље треба неговати и чувати, јер знања и здравља никада није доста”, истакла је директорка.

Фото: Југослав Радивојевић

Фото: Југослав Радивојевић

 

Овај датум из Календара здравља био је прилика да ученици свих разреда покажу своје вештине и способности, али и да, заједно са наставницима, проведу време у рекреацији и пријатној атмосфери.

„Заиста смо на диван начин обележили Светски дан здравља. Имали смо прилику да подржимо активности у свим спортовима, а ту је и Секција прве помоћи са реалистичким приказом. Показали смо како ученици могу да изађу, да се настава одвија у природи, да се друже, размењују искуства, а послужило нас је и време“, рекао је председник Ученичког парламента Лука Станимировић.

IMG_20240405_122757

 

На овај начин Медицинска школа наставља да промовише правилне вредности код својих ученика и да истовремено пружи пример добре праксе локалној заједници.