Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

У Стручној хемијској и текстилној школи, у суботу, 23. марта, одржан је „Чеп фест“, еколошки и инклузивни дечји фестивал. Организатор фестивала је Удружење „Чеп за хендикеп“, чија је главна активност прикупљање пластичних чепова у хуманитарне сврхе. С обзиром да Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ увелико спроводи овакву акцију, којом је недавно обележила и Светски дан рециклаже, ученици одељења II3 и III1 и наставници-координатори Тима за хуманитарне активности и Ученичког парламента, својим присуством и прикупљеним чеповима, подржали су ову манифестацију.

IMG-a8508c5bf61506de8af4698e830cd211-V

 

Циљ фестивала је да се на једном месту окупе млади људи – деца из вртића, ученици основних и средњих школа, који имају развијену еколошку и хуманитарну свест, и млади корисници ортопедских помагала, те да се током неколико сати, кроз различите садржаје, креативне радионице, такмичења у рециклирању чепова и пригодан музички програм, упознају и размене лепа и важна искуства.

IMG-daed00c7596825511226dd1c4466337d-V

Фестивал је посетило мноштво суграђана са намером да се прикупи што већа количина чепова и других рециклажних материјала од којих ће за децу са инвалидитетом и сметњама у развоју бити купљена неопходна ортопедска помагала, а наши ученици и запослени својим учешћем још једном су показали солидарност са локалном заједницом и одговорност према животној средини.