Навигација

Козметички техничар
Школа - Образовни профили

    

kozmeticki-t-smer

Козметички техничар као образовни профил школује се у медицинској школи „др Андра Јовановић“ у Шапцу од 2003.године.

     Позив козметичког техничара је сложен, а проблематика разноврсна, и то од оне која се искључиво односи на естетски изглед до проблема који захтевају сарадњу са козметолозима, дерматолозима, хирурзима за естетску и реконструктивну хирургију, нутриционистима.

     Кожа као највећи човеков орган и граница између унутрашњости организма и спољашње средине, предмет је интересовања низа стручњака. Негу здраве коже и њених аднекса-длаке и нокта, као и борбу против утицаја који ремете физиолошке процесе у кожи спроводе козметички техничари.

     Ученици стичу знања и стручне компетенције за извођење практичних козмето-терапијских процедура лица и тела, којима се обезбеђује заштита функције коже, ублажавање и отклањање недостатака са коже, естетска рехабилитација и декорација коже и њених аднекса, као изнања о правилном  начину живота, очувању и унапређењу здравља и примени Spa i Wellnessпрограма.

     Ученици се школују и за процедуре медицинске неге коже, која подразумева подршку дерматолошкој пракси, а све ради унапређења неговања личне хигијене, хигијене исхране, одевања које су услов за очување здравог и естетски прихватљивог изгледа тела.

     Часови вежби стручних предмета обављају се у савремено опремљеним кабинетима у школи, као и у Општој болници (дерматолошка служба и максилофацијална хирургија) и козметичким салонима.

     У школи постоји и секција естетске неге, где ученици поред спровођења здравствено-васпитног рада у циљу унапређења здравља коже, испољавају своју креативност у декоративним процедурама реализацијом како школских тако и манифестација у широј друштвеној заједници.

     Козметички техничар је стручан кадар, који свој професионални рад обавља у центрима за естетску негу-салонима, Wellness i SPA центрима, дерматолошким службама, козметолошким саветовалиштима у апотекама, као Beauty консултанти, Бренд менаџери, где поред уже стручног рада, дају препоруке за избор препарата за негу коже на основу процене типа и стања коже клијената и њихових индивидуалних потреба. По завршетку школовања могућност запослења је велика како код нас тако и у иностранству, као и наставак школовања и континуираног усавршавања у струци.

 

 

 
 

Галерија

Актуелности

„Мedicus“ поново награђен!!!

Међу победницима Конкурса за најуспешније средњошколске листове који организују

Друштво за

српски...


ОПШИРНИЈЕ

Матурска питања 2018/2019


Матурска питања за школ. 2018/2019. год. у току је ажурирање

ОПШИРНИЈЕ