Навигација

Тим за хуманитарне активности

    

Тим за хуманитарне активности оформљен је одлуком Директора школе, у шк.2017/18. За координатора Тима, директор школе именовао је Др Верицу Матовић, а за заменика Светлану Илић.

Чланови Тима за хуманитарне актвности, појачани бројчано у овој шк.години, настављају са низом традиционалних акција. Тим чине: Светлана Илић, Нада Лукић, Слађана Бкић, Виолета Петровић, Живка Живановић, Наташа Јанчикић, Јасмина Милић-Будаковић, Радмила Јовић, Жељко Аврамовић, Драган Павловић, Владимир Матић, Јована Милошевић, Љубомир Марковић, Весна Рокнић, Драгица Гајић, Наташа Јовановић, Јелена Гвозденовић, Александра Павловић, Живота Топузовић, Весна Николић, Јелена Маринковић, Јелена Малешевић, Слађана Ђорђић, Татјана Матић, Љиљана Новаковић, Јелена Матић, Љубица Јанковић, др Мирјана Матић-Глигорић, др Ана Матић, Оливера Жужа, Срђан Лукић, Добринка Исаиловић, Јелена Макевић и Андријана Злокас.

Следећи план рада тима карта социјално угрожених ученика формирана је септембру у сарадњи са одељењским старешинама и стручном службом школе. Захваљујући Фондацији „Хумано срце Шапца“, сви ученици које је Тим на основу карте предложио добили су новчане стипендије, почев од октобра 2017. У сарадњи са Службом друштвених делатности града ученици-путници који су испуњавали услове, остварили су право на бесплатне карте за превоз у овој школској години.

Традиционална акција „Помоћ Народној кухињи“, у склопу обележавања Дана школе, окупила је ученике и запослене школе на прикупљању готово пола тоне намирница (брашна, уља, тестенина, пиринча, пасуља и др.). Намирнице намењене припреми оброка за најсиромашније суграђане кориснике Народне кухиње, предали су волонтери и представници Ученичког парламента уз незаобилазну подршку медија, председници Фондације Хумано срце“ 12. децембра2017.

Продајом производа израђених у школској фармацеутској лабораторији чланови секције „Фармацеутикус кремус“, прикупили су тог дана средства намењена хуманитарним активностима у овој школској години.

Улепшати сиромашној деци новогодшње празнике пакетићима, ангажовало је за кратко време ученике и запослене у реализацији ове идеје. Новац који је током децембра у заједничкој акцији прикупљен предат је Фондацији „Хумано срце“ која је и иницирала ову акцију.

Дан школске славе, Светог Саву, обележили су 27.јануара 2018. на платоу који спаја наше школе, Ученички парламенти Медицинске и Школе примењених уметности. У акцији „Школе отвореног срца“ било је свега. Прелепог времена, осмеха, балона, паноа са фотографијама са претходних акција. Најмлађи чланови хора Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ су светосавском химном отворили ову свечаност, а волонтери и чланови Тима вредно су послуживали пролазнике, ученике и госте пецивом, воћем, слаткишима и топлим чајем пристиглих од „Добрих комшија“. Њихова дарежљивост омогућила нам је да и ове године након завршетка акције обрадујемо свежим воћем и пецивом кориснике услуга „Каритаса Шабац“. Нисмо пропустили прилику да им и захвалницама искажемо колики допринос дају овој акцији.

Медијска подршка националног сервиса, Радио телевизије Србије овој јединственој акцији у склопу обележавања школске славе послала је прелепу слику младости и осмеха, те смо опет били и на част нашем граду. Подршка локалних електронских и штампаних медија да посебним извештајима испрате ову акцију још једном нам је дала ветар у леђа.

                                                                              

Координатор Тима за хуманитарне активности

                                                                                       Др Верица Матовић

 

 
 

Галерија

Актуелности

„Мedicus“ поново награђен!!!

Међу победницима Конкурса за најуспешније средњошколске листове који организују

Друштво за

српски...


ОПШИРНИЈЕ

Матурска питања 2018/2019


Матурска питања за школ. 2018/2019. год. у току је ажурирање

ОПШИРНИЈЕ