Medicinska škola

„Dr Andra Jovanović”

Šabac

Novčane nagrade i poklon-knjige u ime Grada Šapca i Medicinske škole, kao znak zahvalnosti đaku generacije i najboljim praktičarima, u svečanoj sali Škole uručila je danas direktorka Biljana Đuknić.

Najznačajnije priznanje za učenike koji su Medicinsku školu upisali 2017/2018. godine dobila je učenica farmaceutskog smera Dejana Bajević, a za postignute rezultate na praktičnom ispitu nagrađeni su Nikolina Kovačević (IV1), Uroš Laušević (IV2), Anja Stojković (IV3), Tijana Stojanović (IV6) i Andrea Subotić (IV7).

1

Učenicima koji su se istakli znanjem i trudom direktorka je, pored nagrada, uputila iskrene čestitke za postignuto, poželela uspeh u daljem školovanju i radu, ali i obećala podršku Škole za sve što im je potrebno.

–           Ponosni smo što smo školovali ovako uspešnu decu za vrlo odgovorna zanimanja u zdravstvu, na znanje i veštine koje će poneti iz naše Škole – rekla je direktorka Biljana Đuknić.

Ovom prilikom ona je izrazila zadovoljstvo što su, kao i dosad, socijalni partneri podržali uspeh naših maturanata. U pitanju su šabačka podružnica Srpskog lekarskog društva Srbije, Opšta bolnica Šabac, Zavod za javno zdravlje Šabac, Udruženje zdravstvenih radnika Šabac, Udruženje privatnih doktora stomatologije Šabac i Apoteka Melisa.

– Kapitalna izdanja klasika i novčana nagrada mogućnost su da nagradite sebe za trud koji ste uložili pri radu i učenju za ove četiri godine, i da sačuvate vrednu uspomenu na svoju školu, u kojoj ste završili važnu etapu u obrazovanju i životu – poručila je direktorka.

9

Iako su u završnoj fazi školovanja zbog pandemije bili uskraćeni za deo praktične nastave, uobičajene školske aktivnosti, ekskurzije, pa i druženje, svi su se složili da iz školskih klupa nose nezamenjiva iskustva. Izabravši Zelenu školu, nosioci ovih priznanja, pre četiri godine, opredelili su se za sticanje znanja u najodgovornijoj profesiji, a danas priznaju da bi, bez razmišljanja, ponovo doneli istu odluku.

– Zadovoljna sam školovanjem u Medicinskoj školi po pitanju svega – atmosfere, profesora i društva. Dopalo mi se sve, ništa ne bih menjala. Zbog mog iskustva i mlađa sestra upisala je ovu školu – rekla je đak generacije Dejana Bajević, koja će za nepunih petnaest dana stečeno znanje proveriti na prijemnom ispitu za dva fakulteta – Farmaceutskom i Medicinskom.

Škola je knjigom nagradila sve učenike koji su učestvovali u procesu vakcinacije, Vukovce, učenike bez izostanaka, sa najvišim prosekom i one koji su pokazali izvanrednu kulturu ponašanja. Dodela diploma i nagrada, zbog poštovanja epidemioloških mera, organizovana je u učionicama.