Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Новчане награде и поклон-књиге у име Града Шапца и Медицинске школе, као знак захвалности ђаку генерације и најбољим практичарима, у свечаној сали Школе уручила је данас директорка Биљана Ђукнић.

Најзначајније признање за ученике који су Медицинску школу уписали 2017/2018. године добила је ученица фармацеутског смера Дејана Бајевић, а за постигнуте резултате на практичном испиту награђени су Николина Ковачевић (IV1), Урош Лаушевић (IV2), Ања Стојковић (IV3), Тијана Стојановић (IV6) и Андреа Суботић (IV7).

1

Ученицима који су се истакли знањем и трудом директорка је, поред награда, упутила искрене честитке за постигнуто, пожелела успех у даљем школовању и раду, али и обећала подршку Школе за све што им је потребно.

–           Поносни смо што смо школовали овако успешну децу за врло одговорна занимања у здравству, на знање и вeштине које ће понети из наше Школе – рекла је директорка Биљана Ђукнић.

Овом приликом она је изразила задовољство што су, као и досад, социјални партнери подржали успех наших матураната. У питању су шабачка подружница Српског лекарског друштва Србије, Општа болница Шабац, Завод за јавно здравље Шабац, Удружење здравствених радника Шабац, Удружење приватних доктора стоматологије Шабац и Апотека Мелиса.

– Капитална издања класика и новчана награда могућност су да наградите себе за труд који сте уложили при раду и учењу за ове четири године, и да сачувате вредну успомену на своју школу, у којој сте завршили важну етапу у образовању и животу – поручила је директорка.

9

Иако су у завршној фази школовања због пандемије били ускраћени за део практичне наставе, уобичајене школске активности, екскурзије, па и дружење, сви су се сложили да из школских клупа носе незамењива искуства. Изабравши Зелену школу, носиоци ових признања, пре четири године, определили су се за стицање знања у најодговорнијој професији, а данас признају да би, без размишљања, поново донели исту одлуку.

– Задовољна сам школовањем у Медицинској школи по питању свега – атмосфере, професора и друштва. Допало ми се све, ништа не бих мењала. Због мог искуства и млађа сестра уписала је ову школу – рекла је ђак генерације Дејана Бајевић, која ће за непуних петнаест дана стечено знање проверити на пријемном испиту за два факултета – Фармацеутском и Медицинском.

Школа је књигом наградила све ученике који су учествовали у процесу вакцинације, Вуковце, ученике без изостанака, са највишим просеком и оне који су показали изванредну културу понашања. Додела диплома и награда, због поштовања епидемиолошких мера, организована је у учионицама.