Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Дугогодишња сарадња Медицинске школе „Др Андра Јовановић” и Удружења параплегичара Мачванског округа последњим заједничким активностима – уградња лифта у школском објекту и управо отпочето пружање бесплатних физикалних и козметичких услуга члановима Удружења – подигнута је на виши ниво.

IMG_20220224_112753


У сарадњи са Удружењем параплегичара и Управом града Шапца, а уз подршку Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања школа је реализовала пројекат уградње лифта под називом „Без баријера до образовања”, чиме је постала прва образовна установа у граду која у потпуности омогућава процес инклузије.

IMG_20220224_112821


На тај начин створени су услови за пружање услуга од стране ученика смерова физиотерапеутски и козметички техничар члановима овог удружења.

– Деценију уназад наши ученици пружају подршку Удружењу параплегичара, учествују у бројним њиховим акцијама, а овим пројектом моћи ће да им пруже конкретне услуге из области здравства и то је бенефит за наше ученике, који ће имати један иновативан вид практичне наставе, али и бенефит за чланове Удружења и локалну заједницу уопште, јер се ми као школа трудимо да покажемо хуманост и бригу о другима – истакла је директорка Медицинске школе Биљана Ђукнић.

IMG_20220224_111936


Секретар УПМО Славиша Савић нагласио је да је ово покушај међусекторске сарадње, од које ће и пружаоци и примаоци услуга имати вишеструку корист.

– Данас у Медицинској школи сви нешто добијају и сви нешто пружају. Успели смо да обезбедимо адекватан приступ у школу, како за нас који смо корисници колица, тако и за све ученике и наставно особље које има евентуалне потребе да користи лифт. А исто тако наши чланови са инвалидитетом ће добити један вид услуге који тренутно не могу да себи омогуће или због тренутне епидемиолошке ситуације или других животних проблема – рекао је Савић, који је ову прилику искористио да пред ученицима Медицинске школе одржи предавање на тему безбедности у саобраћају.

IMG_20220224_111920


Од данас, у оквиру своје наставне праксе ученици ће за чланове Удружења спроводити физикалне и кинези терапије, као и третмане маникира и педикира.