Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Поводом обележавања Међународног дана жена – 8. марта, у холу Медицинске школе „Др Андра Јовановић” организована је продаја крема и других фармацеутских производа за негу лица и тела, које на секцијама Фармацеутикус кремус и Апотекар – чувар народног здравља, праве ученици фармацеутског смера.

Запослени и ученици Медицинске школе били су у прилици да купе преко 15 врста природних препарата најразличитије намене, справљених по старој апотекарској технологији.

IMG-4e9417983a138422446c7d655931c538-V


Такође, на празник посвећен дамама, ученици Медицинске школе са својим предметним професорима, чланицама Савеза слепих и слабовидих Шапца уручили су поклон-пакете са овим производима. Тиме је Школа обновила традиционалну хуманитарну акцију са овим савезом, која је током 12 година сарадње прекинута једино у доба пандемије коронавируса, када околности нису дозвољавале производњу препарата.

IMG_20211213_111210


Акцијом даривања ученици уче још једну перспективу хуманости и ширине свог позива, а женама из осетљивих група пружају симболичан знак пажње и неопходну подршку.