Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ је у понедељак, 19. јуна, приредила свечану доделу награда за најбоље ученике четвртог разреда генерације 2019-2023. Догађају су присуствовали социјални партнери школе, Педагошки колегијум, одељењске старешине и матуранти који су постигли најбољи успех.

У срдачној атмосфери свечане сале, директорка школе Биљана Ђукнић похвалила је успехе својих ученика и пожелела им све најбоље у даљем образовању.

– Верујем да ће, по узору на вас, будуће младе генерације уписати нашу школу, да ћете о својој школи увек проносити добар глас, јер је у овим временима то веома потребно, а са друге стране, да ћете је носити у срцу и увек јој се враћати и са поносом истицати да сте почетне кораке у образовању стекли овде. Сигурна сам да ћете наставити своје школовање и даље ићи пут знања, до нових успеха. Ми ћемо се трудити да вам врата Зелене школе увек буду отворена. Хвала вам и срећно! – поручила је директорка.

NCS_0368

 

Школа се потрудила да на овом догађају буду сви који су били део образовног процеса ове генерације – представници установа у којима су ученици стицали своје вештине, одељењске старешине и професори школе који су ученицима уручили награде за различите категорије.

Ђака генерације Јану Мићић IV3, ученицу смера медицинска-сестра техничар, школа је наградила књигом, а новчане награде даровало јој је Српско лекарско друштво – Подружница Шабац и Дом здравља „Др Драга Љочић“.

–        Када видим да имате пуно ученика са високим просецима, мене то радује. Желим вам да и даље будете тако успешни и најбољи у Србији – рекла је приликом уручења награде др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“.

Традиционално, носиоци Вукове дипломе награђени су вредним издањима поклон-књига од стране школе и Града Шапца. То су: Николина Давидовић IV1, Милорад Димитрић IV1, Јана Мићић IV3, Катарина Катавић IV3, Стефан Тадић IV3, Ива Игњатовић IV4, Катарина Шобић IV5 и Маријa Лазић IV5.

NCS_0412

 

За вештину којом су овладали током часова вежби и практичне наставе, ђаци практичари добили су новчане награде.

Анђела Вуковић, ђак-практичар фармацеутског смера, новчану награду примила је од Ненада Радовића, директора Апотекарске установе „Мелиса“. Софија Исаиловић, ђак-практичар смера зубни техничар, награду је добила од Марка Бранковића, директора Лабораторије за зубну технику „Dental Max“ Шабац. Марија Смиљанић, ђак-практичар смера лабораторијски техничар примила је награду од др Драгане Радојичић, помоћника директора Завода за јавно здравље. Награду за најбољег ђака практичара смера физиотерапеутски техничар, ученици Сари Марковић предала је госпођа Ружа Поповић, председница Фондације „Хумано срце Шапца“.

Милици Ћосић, ђаку-практичару смера медицинска сестра-техничар, награду је уручио директор Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“ доктор Слободан Поповић.

– Знање нема цену и оно је једино што вам нико не може одузети. Зато ће се сарадња Медицинске школе и Опште болнице наставити и, надам се, бити још успешнија – рекао је директор Опште болнице.

NCS_0396

 

А управо за године успешне сарадње и подршку коју социјални партнери и пријатељи школе пружају нашим ученицима, школа је припремила захвалнице.

– Врло смо поносни на дуготрајну и плодоносну сарадњу, јер, ученици у нашој школи могу стећи знања, али да би стекли вештине неопходне за обављање будућег позива, посећују са наставницима ваше установе. Хвала вам на подршци, на томе што ваши запослени својим знањем и искуством доприносе да наши ученици постану стручњаци какви на крају свог четворогодишњег образовања заиста јесу – обратила се директорка школе директорима и представницима установа.

NCS_0468

 

Одељењске старешине генерације 2019-2023. уручиле су заслужене примерке књига ученицима својих одељења који су ову школску годину завршили са највишим успехом 5.00 – укупно њих 41.

Међу матурантима били су и освајачи републичких награда – Александра Васић IV6 и Милица Самарџић IV7 за освојено прво место на Републичком првенству у школском рукомету, а Мартина Павловић IV4 добила је награду за друго место на Републичком такмичењу из реалистичког приказа повреда, стања и обољења.

NCS_0422

 

Након програма доделе награда, за госте је приређено послужење у школској библиотеци.