Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

С циљем информисања о утицајима пандемије на функционисање деце у школама и одржавања континуиране сарадње са родитељима ученика, у свечаној сали Медицинске школе „Др Андра Јовановић” 24. маја 2022. године организована је једноипочасовна едукативна трибина под називом „Ми и деца у доба короне”.

Трибину је одржала психолог-педагог и председник Актива за развојно планирање школе Биљана Ерцеговчевић пред 36 родитеља ученика првог, друго и трећег разреда, у присуству студенткиње педагогије на хоспитовању Наталије Товиловић.

Теме предавања односиле су се на карактеристике савремене адолесценције и дијалог о последицама које је пандемија оставила на ментално здравље младих, а направљен је и осврт на психолошка стања ученика за време пандемије коронавируса, као и на функционисање ученика у школи.

Родитељи су својим запажањима и коментарима активно учествовали у трибини, а након редовног дела предавања јављали су се са индивидуалним питањима.

Психолог је овом приликом родитељима дала конкретне предлоге и савете како да буду подршка својој деци у периоду одрастања и још једном подсетила на могућност додатне сарадње и подршку коју школа пружа ученицима и родитељима.