Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Протеклог викенда ученици Медицинске школе „Др Андра Јовановић” постигли су изузетан успех, освојивши прва места на државним такмичењима из анатомије и физике.

Учесници такмичења из анатомије са наставницом

Учесници такмичења из анатомије са наставницом

Двадесет друго Републичко такмичење из анатомије и физиологије организовано је у Врању 13. и 14. маја у Средњој Медицинској школи „Др Изабел Емсли Хатон”. Овде је наша ученица Марија Живковић I4 освојила прво место у конкуренцији од 58 учесника средњих медицинских школа. И ученик Теодор Томић из одељења I3 имао је завидан број бодова. Ученике је на такмичење извела др Мирјана Неговановић.

Такмичаре и менторе угостио је град Врање

Такмичаре и менторе угостио је град Врање

На Државном такмичењу из физике за ученике средњих школа, одржаном у суботу, 14. маја на Физичком факултету у Београду, ученик Марко Бојичић из одељења I5, освојио је максималних 100 поена у гама категорији. Ученица Весна Ђуричић I3,такође, се високо пласирала. Припреме за такмичење обавила је професорка Татјана Марковић Топаловић.

Најбољи у држави

Најбољи у држави

И ученицима и наставницима захваљујемо на постигнутим успесима, који још једном потврђују да наши ученици, раме уз раме, стоје на одмеравањима знања у категорији стручних медицинских предмета, али и предмета који се у школама општег усмерења раде са знатно већим фондом часова.