Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

На крају такмичарске сезоне у овој школској години ученици Медицинске школе „Др Андра Јовановић” показали су стручне вештине и знање из области здравствене неге и зубне технике.

На Републичком такмичењу ученика медицинских школа из здравствене неге одржаном у Медицинској школи „Драгиња Никшић” у Сремској Митровици 20. и 21. маја 2022. године наше ученице Анастасија Ђорђевић III3, Софија Томић III3 и Милица Ћосић III4 на тесту теоријских знања освојилe су максималан број бодова, а у појединачном делу такмичења у решавању практичних задатака Софија Томић освојила је четврто место. Екипним пласманом биле су седме по реду. Припреме екипе обавиле су наставнице Драгица Гајић, Јелена Малешевић, Јасмина Милић Будаковић, Љубица Јанковић, Јелена Макевић и Јелена Ристановић.

IMG-b465d51533682c1af404398f2c9cd7e4-V

 

У истом термину организовани су и Мајски сусрети зубних техничара Србије у крагујевчком Хотелу „Шумарице”, где је у оквиру такмичарског дела за ученике четврте године средњих школа образовног профила зубни техничар, на радном задатку „Моделација четири једноделне ливене крунице” наш ученик Страхиња Јекић IV6 такође заузео четврто место. Ментор му је био наставник Љубомир Марковић.