Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ је у уторак, 18. јуна, приредила свечану доделу награда за најбоље ученике четвртог разреда генерације 2020-2024, за ученике освајаче награда на републичким такмичењима, као и за њихове професоре-менторе. Догађају су присуствовали социјални партнери школе, Педагошки колегијум, одељењске старешине и родитељи ученика.

210A7149

 

Директорка школе Биљана Ђукнић захвалила се ученицима на успесима, а колегама, је поред поклона, доделила и специјалне захвалнице за пожртвован рад и мотивисање ученика. И школа и награђени имају двоструки разлог за задовољство.

– Поносни смо на наше ученике, остварили су добре успехе у раду и учењу, у години када је школа од стране Министарства просвете добила Светосавску награду, као установа која се у области образовања истиче својим резултатима, постигнућима ученика, а наравно и својим изгледом, опремом и радом. Мислим да смо испунили мисију да будемо најбоља средња стручна школа у области здравства и социјалне заштите. Ову генерацију матураната памтићемо по квалитетном и добром понашању, и по томе што су у свим ситуацијама показали вредности којима тежимо. Своју школу волите, увек је носите у срцу, причајте о њој млађим генерацијама, а њена врата увек су вам отворена у даљем животу – поручила је директорка.

210A7155

 

Школа је и ове године имала част да ђака генерације и најбоље практичаре новчано дарују социјални партнери из водећих установа у области здравства и социјалне заштите, са којима сарађује. То су Општа болница „Лаза К. Лазаревић“, Дом здравља „Др Драга Љочић“, Завод за јавно здравље Шабац, Апотекарска установа „Мелиса“, Дом здравља и Лабораторија „Здравље“, Фондација „Хумано срце Шапца“.

– Образовање без подршке социјалних партнера не би имало овакав квалитет јер знамо да сем теоријских знања које наши ученици стичу на часовима, неопходно је да имамо подршку локалне заједнице како би своје практичне вештине стицали у директном раду са корисницима услуга. Хвала велико у име колектива и ученика наше школе, рекла је директорка и истакла да су сви представници установа који су награде уручили некадашњи ученици Медицинске школе „Др Андра Јовановић“:

– Сви који седе у првом реду своје образовање после основних школа наставили су управо овде и нека вам њихови успеси буду путоказ како треба да се понашате, даље да учите, вредно и марљиво радите, постигнете толике и још веће успехе, да надмашите све нас и да се поносимо вашим постигнућима.

210A7237

 

Ђака генерације Јану Нишевић IV4, ученицу смера медицинска-сестра техничар, школа је наградила књигом, а новчану награду добила је од др Миливоја Ђурића, помоћника директора Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“.

Традиционално, носиоци Вукове дипломе награђени су вредним издањима поклон-књига од стране школе и Града Шапца. То су: Мина Гајић IV1, Наталија Лазаревић IV1, Емилија Лазић IV1, Милица Стојићевић IV1, Нина Антић IV4, Јана Нишевић IV4, Елена Ковачевић IV6, Сара Тодоровић IV6 и Тамара Ћелић IV6.

210A7168

 

Ђаци који су својом вештином и спретношћу на часовима практичне наставе обележили свој образовни профил добили су књигу од школе, а новчане награде од социјалних партнера.

Милица Галијаш, ђак-практичар фармацеутског смера, новчану награду примила је од Ненада Радовића, директора Апотекарске установе „Мелиса“.

Дарку Грујићу, ђаку-практичару смера зубни техничар, награду је уручила докторка Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“.

Урош Вукашиновић, ђак-практичар смера санитарно-еколошки  техничар примило је награду од доктора Бранка Вујковића, директора Завода за јавно здравље Шабац.

Награду за најбољег ђака практичара смера медицинска сестра-техничар , ученици Невени Гајић предао је Милан Тодоровић, директор Дома здравља и Лабораторије „Здравље“.

Сара Вуковић, ђак-практичар смера козметички техничар награду је добила од госпође Руже Поповић, председнице Фондације „Хумано срце Шапца“.

210A7174

 

Награде за културу понашања ученицима је уручила председница Стручног већа српског и страних језика и књижевности магистар Татјана Јовановић. То су Никола Јеремић IV1, Љубица Милутиновић IV2, Тања Поповић IV3, Анђела Јевремовић IV4, Лазар Исаиловић IV5, Сара Тодоровић IV6 и Кристина Дамњановић IV7. Признање за редовност похађања наставе добила је Јелена Даворија IV2.

Поклон-књиге ученицима и наставницима за освојене републичке награде уручила је председница Стручног већа природних наука Ана Ковачевић.

Награђена је женска рукометна екипа: Тамара Мандић IV5, Тијана Илић I3,  Емилија Лукић I7,  Милица Божић I7,  Јана Бкић II6,  Јана Јелић II6,  Јована Јовановић III7,  Тамара Јовић III7,  Јована Катић IV1,  Александра Даниловић IV2,  Јана Нишевић IV4,  Невена Радић IV6, заједно са наставником физичког васпитања Митром Павловићем.

За освојено треће место на 12. Олимпијским играма ученика Републике Србије у каратеу награђен је ученик Вељко Трифуновић III3.

За треће место из реалистичког приказа повреда стања и обољења награду је добила екипа коју чине: Кристина Винчић II6, Огњен Стаменић III3 и Нина Митровић IV4. Школа се захвалила и наставницама Јелени Маринковић и Јелени Малешевић.

За успех на такмичењу из математике награђене су: Анђела Кузмановић II1 за друго место и Софија Глигорић IV1 за освојено треће место. Награде су добили и наставници Бранислав Селаков и Јелена Павловић.

210A7191

 

Испред редакције Медикуса, школског часописа који је ове године овенчан првом републчком наградом, поклон-књиге су примиле Наталија Лазаревић и Емилија Лазић из одељења IV1, заједно са својом наставницом, уредницом часописа, магистром српског језика и књижевности Татјаном Јовановић.

Ученицима који су на крају ове школске године завредели успех 5.00 награде су доделиле одељењске старешине.

Мр Татјана Јовановић предала је поклон књиге следећим ученицима одељења IV1: Мини Гајић, Софији Глигорић, Наталији Лазаревић, Емилији Лазић, Теодори Максимовић и Милици Стојићевић.

210A7227

 

Разредна старешина одељења IV3 Радмила Јовић уручила је награду за успех 5.00 ученици Дуњи Катавић, као и Луки Станимировићу, председнику Ученичког парламента, за посебан допринос у реализацији многобројних акција и промоцији школе.

Ученицима одељења IV4 Јани Нишевић, Нини Антић и Вељку Аћимовићу награде је уручила разредна Марија Алексић.

У одељењу IV5 награду за изузетан успех примила је ученица Ања Полић од разредне Слађане Бкић.

Ученици одељења IV6 награду су примили од разредног старешине Љубомира Марковића. То су: Александра Алексић, Нађа Васић, Николина Ерић, Елена Ковачевић, Маја Ловчевић, Вања Новаковић, Сара Тодоровић, Тамара Ћелић.

У одељењу IV7 за успех 5.00 награду је добила Дијана Живановић од разредне старешине Драгане Павловић.

Након програма доделе награда, за госте–социјалне партнере организован је пријем у школској библиотеци.