Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

За постигнуте изузетне резултате на републичким такмичењима, Видовданске награде најбољим ученицима и наставницима уручио је градоначелник Шапца др Александар Пајић у дворишту Градске куће, у петак, 28. јуна 2024. године.

Медицинска школа „Др Андра Јовановић” одликована је у неколико категорија.

– Поносни смо на своје ученике. Освојили смо признања из пружања прве помоћи, рукомета, математике, републичко признање је завредео и наш часопис „Медикус”. Захвални смо Граду што промовише знање на овај начин, јер је то нешто што ученицима нико не може одузети – рекла је директорка Биљана Ђукнић.

Ђак генерације Јана Нишевић IV4 добила је двоструко признање Града – за најбољег ученика генерације 2020-2024. и као чланица рукометне репрезентације школе, која је другу годину заредом освојила државно школско првенство. Овим поводом свечаној додели су присуствовале и Тијана Илић I3,  Емилија Лукић I7,  Милица Божић I7,  Јана Бкић II6,  Јана Јелић II6,  Јована Јовановић III7,  Тамара Јовић III7,  Јована Катић IV1,  Александра Даниловић IV2.

Видовданско одликовање добиле су ученице Анђела Кузмановић II1 за освојено друго и Софија Глигорић IV1 за треће место на Републичком такмичењу из математике.

Признање су примили и Кристина Винчић II6, Огњен Стаменић III3 и Нина Митровић IV4 јер су на Републичком такмичењу из прве помоћи, реалистичког приказа повреда, обољења и стања заузели треће место.

Такође, за треће место на 12. Олимпијским играма ученика Републике Србије у каратеу награђен је ученик Вељко Трифуновић III3.

За менторство и пожртвован рад са ученицима градоначелник је наградио наставника физичког васпитања Митра Павловића, наставнике математике Јелену Павловић и Бранислава Селакова, као и наставницу здравствене неге и прве помоћи Јелену Маринковић.