Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

На 21. Републичком такмичењу медицинских школа у првој помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања, одржаном 6. и 7. маја 2022. године у Средњој медицинској школи „Стевица Јовановић“ у Панчеву, екипе Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ освојиле су прво место из области реалистички приказ и друго место из области прва помоћ.

Одличним резултатом на такмичењу које се, према Календару такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја, организује за све медицинске школе из Србије, и које због пандемије коронавируса није реализовано у претходне две године – наши ученици показали су да без добро припремљене повреде и обољења, није могуће ни квалитетно збрињавање.

Највишим оценама из области реалистички приказ повреда, обољења и стања вредноване су вештине и знање које су показали Марина Недељковић III4, Марио Нешковић III4 и Даница Живановић III4.

Ученици Наталија Ерић III3, Јана Личанин III3, Катарина Катавић III3, Јана Мићић III3, Ђурђа Јацановић III3 и Јана Нишевић II4, на тесту знања из области прве помоћи освојили су максималан број поена. У практичном делу такмичења – збрињавање непознатих повреда, обољења и стања у задатим ситуацијама, које имитирају стварне задесне ситуације, такође су показали изузетне способности.  

Припрему ученика за реализацију реалистичког приказа извеле су наставнице Слађана Бкић и Јелена Маринковић, а прве помоћи Марија Алексић, Јелена Гвозденовић и Јасмина Петровић.

Поносни смо на успех ученика и наставника јер мисија наше школе је врхунско познавање струке и оспособљавање ученика да теоријска знања примене у ситуацијама на терену. Да смо у томе успели, показује резултат који су остварили.