Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

На крају успешне такмичарске сезоне у школској 2022/23, у свечаној сали школе, 1. јуна 2023, у присуству локалних медија, уприличена је промоција ученика и њихових наставника за постигнуте резултате на републичким такмичењима из рукомета, математике, реалистичког приказа, анатомије и физиологије.

Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ још једном доказала је да истовремено негује одлично теоријско знање, практичне способности и спортско умеће код својих ученика. Због ове чињенице, на свечаном пријему, директорка школе Биљана Ђукнић говорила је о труду и залагању који су показали и ученици и њихови ментори, који су их на путу успеха водили.

– Сви сте много радили да бисте промовисали школу и да бисте донели овако лепе пехаре, медаље и дипломе. Знам колико је у данашње време тешко мотивисати ученике да се баве ваннаставним активностима, поред свих школских и других обавеза, али ви сте заједничким напорима нашли времена, простора и енергије и управо зато ваш успех не треба да буде минимизиран и не треба да заборавимо шта је све претходило одличјима која сте у школу донели.

 

4

 

У обраћању свим школским секцијама, које су се са надметања државног нивоа вратиле као носиоци вредних признања, директорка је још једном изразила честитке и своју искрену захвалност:

– Када некоме кажете хвала, то некад делује као фраза, изречено форме ради, али морам да вам кажем једно велико хвала, учинили сте ме срећном и поносном – рекла је директорка на крају свог излагања, након чега су уследили фотографисање и послужење, уз разговор и сумирање постигнутог успеха.  

11

 

Свечаности су  присуствовале првакиње Републичког школског првенства у рукометуАлександра Мирковић I2, Јана Јелић I6, Јана Бкић I6, Тамара Јовић II7 , Јована Јовановић II7, Јована Катић III1, Александра Даниловић III2, Јана Нишевић III4, Тамара Мандић III5, Невена Радић III6, Александра Васић IV6, Милица Самарџић IV7 са менторима Митром Павловићем и Драганом Весковићем;

– носиоци другог места на Републичком такмичењу из реалистичког приказа повреда, обољења и стања – Марина Панић III5, Михаило Панић III5 и Мартина Павловић IV4 у пратњи наставница Јелене Маринковић, Марије Алексић, Јелене Гвозденовић и Јасмине Петровић.

– ученица Анђела Кузмановић I1, која је уз менторство наставника Бранислава Селакова заузела друго место на Републичком такмичењу из математике;

– освајачи трећег места у екипној категорији на Републичком такмичењу из анатомије и физиологије – Ивана Гајић I5, Милица Маринковић I5, Вања Станимировић I4 са менторком др Мирјаном Неговановић.