Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

„Medicus”, часопис ученика Медицинске школе „Др Андра Јовановић” овог маја доживео је велики јубилеј – двадесет година постојања. Током две деценије неговања писане речи, школска новинарска секција, вођена искуством и добрим идејама уредника, искреном жељом за учењем и талентом бројних ученичких редакција, као и безрезервном подршком школе, изнедрила је седамнаест бројева листа и освојила неколико републичких награда.

– У свету школског новинарства постојимо већ двадесет година – читав један млади живот; радујемо се сопственом трајању у времену које нам стално нешто одузима и у којем се понекад губе снови, идеали, пријатељи и ентузијазам. Радујемо се оном лепом између тих дана који се „круне као зрневље кукуруза“ и седамнаести пут смо сместили део сопствених трагања међу корице листа. Поносни на награде које смо више пута добијали, понекад се питамо хоћемо ли моћи боље. Имамо трему. Она нас покреће – рекла је мрТатјана Јовановић, професорка српског језика и књижевности, главна и одговорна уредница „Medicusa”.

„Medicus” је информативно, литерарно и естетски вредан хроничар школских збивања, јер у његових педесетак страна у колору стану сви догађаји, ученичке и наставничке активности, трибине, прославе, такмичења, екскурзије. У његовим чланцима на професионалан и инспиративан начин побројани су успеси, вредности, лепоте и осмеси генерација којим се поносимо. „Medicus” траје за незаборав свих који из године у годину Зелену школу чине јединственом.