Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ била је домаћин предавања под називом „Још увек возим, али не ходам“, Агенције за безбедност саобраћаја, које је до сада одржано у 60 градова и општина Србије, са циљем повећања безбедности младих у саобраћају. Предавању су присуствовали ученици завршне године Медицинске школе, психолог, као и наставници, координатори школског Тима за безбедност ученика и Тима за здравствено васпитање.

Предавање за ученике четврте године

Предавање за ученике четврте године

Намера предавача била је да презентацијом са бројним статистичким подацима и примерима последица небезбедне вожње, утичу на свест матураната, почетника у саобраћају. 

– Велику захвалност дугујемо Медицинској школи на целокупној организацији, показали су да су изузетни домаћини и да подржавају активности овог типа. Са ученицима данас разговарамо о значају коришћења сигурносног појаса, о штетности коришћења мобилног телефона током вожње, последицама које може проузроковати вожња у алкохолисаном стању, као и оним које могу настати ако се вози брзином већом од ограничене – рекао је Вељко Ћурчић из Агенције за безбедност саобраћаја.

Симулација са наочарима

Симулација са наочарима

Ученици су имали прилику да чују и негативно искуство председника Удружења параплегичара Мачванског округа Славише Савића:

– Као представник организације са инвалидитетом, али и као жртва саобраћајне незгоде, данас сам овде да младима на свом примеру покажем са колико озбиљних последица може да се сусретне неко ко не поштује саобраћајне прописе. Ово предавање требало би да младима пробуди свест и утиче на њихову безбедност – истакао је он.

Симулација градске вожње

Симулација градске вожње

Ученици су са великим интересовањем учествовали у предавању, након ког су имали прилику да испробају вежбе на симулатору вожње у градским условима, уз коришћење пијаних наочара и мобилног телефона, а добили су и пригодан едукативни материјал.