Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Уз подршку Градске управе Града Шапца, Црвени крст, Дом здравља „Др Драга Љочић“ и Медицинска школа „Др Андра Јовановић“, јавним часом на Градском тргу успешно су обележили 11. септембар, Светски дан прве помоћи, приказавши вештине и технике неопходне у препознавању неодложних ситуација и пружању прве помоћи.

Ученици Медицинске демонстрирају научено

Ученици Медицинске демонстрирају научено

Учешће у приказу збрињавања повреда узели су искусни ученици старијих разреда Медицинске школе и секција прве помоћи, а секција реалистичког приказа је за заинтересоване ученике посматраче из основних школа и грађане демонстрирала начин шминкања повреда и обољења. Обе екипе на овогодишњем Републичком такмичењу медицинских школа из ових области, постигле су најбољи пласман.
– Медицинска школа, поред редовне наставе, развија рад у секцији прве помоћи. Ученици остварују запажене успехе – прошле године смо у пружању прве помоћи били други на републичком нивоу, а први у реалистичком приказу повреда, обољења и стања – рекла је Биљана Ђукнић, директорка Медицинске школе „Др Андра Јовановић“, и подсетила на дугогодишњу сарадњу Црвеног крста и Медицинске школе:
– Учествујемо у свим њиховим манифестацијама, помажемо у хуманитарним акцијама, а данас смо ту да разменимо искуства, када је у питању пружање прве помоћи, јер се доктрине мењају и врло је важно да идемо у корак са новим сазнањима.

Медицинска школа са представницима Дома здравља

Медицинска школа са представницима Дома здравља

Посматрачи представљених активности били су ученици првог разреда свих образовних профила Медицинске школе. Приказом збрињавања реалних стања и ситуација приближено им је оно што у настави прве помоћи тек почињу да изучавају.

Догађају је присуствовало мноштво грађана

Догађају је присуствовало мноштво грађана

Јавном часу присуствовали су наставници Стручног већа здравствене неге као и наставници општеобразовних предмета.