Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Обележен Дан школе

У присуству гостију, запослених и ученика, хуманитарним и културним дешавањима, Медицинска школа „Др Андра Јовановић” свечано је обележила Дан школе и 76. годишњицу постојања и рада.

Тринаесту годину заредом, Тим за хуманитарне активности и Ученички парламент спроводе Хуманитарну акцију Помоћ Народној кухињи. Добровољним прилозима одељењских заједница сакупљено је преко 500 килограма животних намирница за сигуран оброк најугроженијих категорија становништва.

2

 

Као и увек, транспорт намирница до градске Народне кухиње обезбедила је Фондација „Хумано срце Шапца”, на челу са госпођом Ружом Поповић, која је овом приликом посетила школу.

– Сарадња Хуманог срца и Медицинске школе траје дужи низ година, а заснива се на узајамном поверењу. Сваке године ученици сакупе значајну количину намирница, а ми, наравно, знамо коме то треба доделити – рекла је директорка Фондације.

Да се у школи не пружа и усваја само знање, него и отвореност према онима којима је то најпоребније, показује ентузијазам са којим ученици и запослени изнова приступају овом догађају.

– Медицинари кроз образовање за свој позив стичу хуманост, емпатију и преданост другим људима, а овом акцијом Ученички парламент сваке године показује да су управо све то и развили. Поносна сам на Тим за хуманитарне активности наше школе, професоре и своје ученике који се увек радо одазивају овој већ традиционалној акцији – истакла је директорка Медицинске школе Биљана Ђукнић.

7

 

Такође са хуманитарним предзнаком, у холу школе организована је и традиционална продаја крема и других фармацеутских производа за негу лица и тела, које су на секцијама Фармацеутикус кремус и Апотекар – чувар народног здравља направили ученици фармацеутског смера.

4

 

Централни део прославе поводом рођења задужбинара, организован је у свечаној сали, где је за чланове Савета родитеља, некадашње професоре и раднике у пензији, као и колектив школе, приређен пригодан програм.

Кратком презентацијом представљени су успеси ученика на  републичким и спортским такмичењима, реализација значајних радова реконструкције фискултурне сале и уградње лифта, набавка савремене опреме кроз важне пројекте, друштвени живот школе и добра сарадња са другим институцијама у протеклих годину дана.

5

 

У наставку програма, чланови драмске секције извели су приредбу посвећену деведесетогодишњици од рођења великог српског песника Мирослава Антића. Костимирани ученици трећег и четвртог разреда присутне су подсетили на незаборавне стихове барда наше поетске сцене.

6

 

За чланове Савета родитеља организован је обилазак школског простора, како би се уверили у каквим наставним условима и у савремно опремљеним кабинетима, њихова деца стичу потребна знања и вештине. 

Неформални део прославе настављен је у наставничкој канцеларији, уз послужење и дружење.