Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

На Конкурсу за најбоље листове и часописе средњих школа, Друштво за српски језик и књижевност Србије прву награду доделило је часопису  „Мedicus”. Седамнаести број часописа ученика Медицинске школе „Др Андра Јовановић” издвојио се садржајем, квалитетом и дизајном, и у значајној конкуренцији гимназија и средњих стручних школа, освојио ово вредно признање.

„Данашња вест и сазнање да је наш „Medicus“ награђен првом наградом на Републичком такмичењу за најуспешније средњошколске часописе дивно су обојили сам почетак другог полугодишта. Обрадовали су се ученици, колеге, руководство школе и ја, наравно, као главни и одговoрни уредник школског листа“, рекла је мр Татјана Јовановић, професорка српског језика и књижевности, која већ двадесет година са великим успехом води школску новинарску секцију. За то време објављено је седамнаест штампаних бројева „Medicusа“, а лист је на државном нивоу награђиван четири пута.

„Имали смо једну трећу и три друге награде а, ова прва, некако нам је измицала. Сигурна сам да нас је њено освајање данас посебно учинило поносним. Без ученика који су главни творци маштовитости и креативности коју лист поседује, колега које су вишегодишњи сарадници, руководства школе које је давало подршку да лист има квалитетан дизајн, и без моје маленкости, не би било оваквог успеха. Заједничким трудом створили смо један од брендова Медицинске школе“, истиче она.

О важности „Medicusа“ у животу школе сведоче свакодневни позитивни коментари читалаца, а када потврда стигне са такмичења и од релевантних институција, понос је двоструко већи.