Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ школску славу Светог Саву обележила је у празничном духу, у присуству колектива и пензионера школе, као и традиционалном акцијом „Школе отвореног срца“.

Обред освећења славског жита и ломљења славског колача у свечаној сали школе служио је протојереј-ставрофор Милан Пантелић, а за све присутне приређен је свечани славски ручак. Овом приликом доскорашњим запосленима, који су у текућој школској години отишли у заслужену пензију, уручени су пригодни поклони.

IMG_20240127_103502

 

Након свечаности у школи, запослени су се придружили ученицима и наставницима Школе примењених уметности, са којима су по тринаести пут заредом реализовали хуманитарну акцију „Школе отвореног срца“, која за циљ има вредновање пријатељства и хуманости у духу Светосавља.

IMG_20240127_104136

 

Уз звуке светосавске химне у Добропљској улици, захваљујући „добрим комшијама“ – пекарама, маркетима, пиљарницама, дућанима здраве хране, волонтери и чланови ученичких парламената две школе послуживали су пролазнике пецивом, воћем, слаткишима и топлим чајем, а све преостале намирнице прослеђене су материјално угроженом суграђанима.