Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

У свечаној атмосфери, у присуству гостију, колектив и ученици Медицинске школе „Др Андра Јовановић“, низом пригодних догађаја, обележили су школску славу Светог Саву.

У традиционалној акцији „Школе отвореног срца“, са комшијском, Школом примењених уметности, Ученички парламент и наставници Медицинске школе послуживали су пецивом, воћем и чајем своје суграђане. Акција која има и хуманитарни карактер, спроводи се по дванаести пут заредом.

– Овом манифестацијом традиционално негујемо оно што је лепо, добро и што у нама покреће изузетне вредности. У духу Светосавља сви заједно негујемо добре међусуседске односе, а ученици две школе користе ову прилику да се међусобно упознају, колеге да се друже, гости увек буду лепо угошћени, а све што преостане у хуманитарне сврхе упутимо угроженим категоријама становништва – поручила је Биљана Ђукнић, директорка Медицинске школе.

IMG_20230127_103943

 

Наставак свечаности за колектив, некадашње запослене и остале госте, приређен је у свечаној сали школе, а обред резања славског колача служио је протојереј-ставрофор Драгиша Стефановић.

Након што је присутнима пожелела срдачну добродошлицу на прославу поводом обележавање школске славе, директорка је искористила ову прилику да истакне бројне реализоване пројекте и успехе постигнуте у претходном периоду, на које је школа поносна, и још једном се захвали школским тимовима за здравствене и хуманитарне активности, које ову установу представљају у пуном светлу.

DSC_2300

 

Увод у свечану академију направила је ученица Ксенија Живановић, извођењем светосавске химне, а чланови драмске секције под вођством професорке српског језика и књижевности Александре Павловић, извели су приредбу под називом „Ујединимо се Савиним именом“. Приредба говори о вековној величини првог српског архиепископа, као и о просветитељским, моралним и духовним вредностима које су и данас од суштинског значаја за сваког појединца. Пригодан текст, богата сценографија, аутентични костими и таленат ученика, овај догађај учинили су посебним.

DSC_2398

 

Уз најлепше речи искрене захвалности за сваког од драгих пензионера који су, свако на свој начин, оставили лични печат у школи, директорка је уручила поклоне доскорашњим запосленима – Светлани Илић, Нади Лукић, Радојки Игњатовић и Зорану Марковићу.

У наставку програма за госте и запослене уприличен је свечани славски ручак.