Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Након успешне реализације уградње лифта и стварања свих услова за квалитетнији боравак особа са инвалидитетом у просторијама наше школе, наставља се сарадња Удружења параплегичара Мачванског округа и Медицинске школе „Др Андра Јовановић“. По устаљеној пракси, члановима овог удружења физикалне и козмето-естетске услуге, у оквиру своје практичне наставе, и уз надзор наставника, пружају ученици физиотерапеутског и смера козметички техничар.

IMG_20231123_110527

 

Дамама су намењени третмани лепоте – пилинг, примена крема за регенерацију коже, релакс-масажа, педикир са лакирањем ноктију и сређивањем заноктица, а када су услуге масаже у питању, реч је о масажи леђне, вратне регије и екстремитета, уз примену кинезитерапије, што је за њихово стање посебно значајно ради одржавања снаге и добре покретљивости.

IMG_20231123_110703

 

Медицинска школа место је где се они осећају добродошли, а одакле одлазе задовољни.

– Оно што је изузетно драгоцено и битно нашим члановима јесте овај облик физикалне подршке, у виду масаже, али и маникира који ученици пружају нашим чланицама. Услуге масаже у приватним салонима не можемо да добијемо због неприступачности, а овде то имамо, због лифта и самог приступа школи. Наравно, није занемарљив финансијски аспект свега овога, ове услуге добијамо бесплатно што је јако корисно и добро за наше стање – каже Славиша Савић, секретар Удружења.

IMG_20231123_112222

 

Научени на хуманост и емпатију од првог дана, ученици Медицинске школе улажу свој труд и знање да би живот својих суграђана са инвалидитетом учинили лакшим и бољим.