Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Градоначелник Шапца др Александар Пајић свечано је, у дворишту Градске куће, 28. јуна 2022. године, уручио Видовданске награде најбољим ученицима основних и средњих школа и њиховим наставницима. Овом приликом признања и новчане награде за постигнути успех у протеклој школској години добили су и ученици и наставници Медицинске школе „Др Андра Јовановић“.

Признање града за ђака генерације добила је Марија Маринковић IV1, ученица образовног профила фармацеутски техничар.

За постигнуто прво место на Републичком такмичењу из анатомије и физиологије награђене су ученица Марија Живковић I4 и њена наставница др Мирјана Неговановић.

Такође, награду за прво место на Државном такмичењу из физике за ученике средњих школа у гама категорији примили су ученик Марко Бојичић I5 и наставница физике др Татјана Марковић Топаловић.

Екипном наградом вреднована су постигнућа наших ученика на Републичком такмичењу медицинских школа у првој помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања –  за прво место из области реалистички приказ награђени су Марина Недељковић III4, Марио Нешковић III4 и Даница Живановић III4, а за друго место из области прва помоћ – Наталија Ерић III3, Јана Личанин III3, Катарина Катавић III3, Јана Мићић III3, Ђурђа Јацановић III3 и Јана Нишевић II4. Наставнице које су на овој свечаности представљале менторски тим са поменутог такмичења јесу Јелена Гвозденовић и Јелена Маринковић.