Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

У знак сећања на једну од најцењенијих шабачких педијатара и велику хуманисткињу др Веру Рајић, Ротари клуб по други пут доделио је плакету и новчану награду најуспешнијим ученицима Медицинске школе “Др Андра Јовановић”. 

Признање је ове године уручено ученици општег смера Наталији Ерић за изузетне резултате постигнуте у досадашњем школовању и освојено прво место на Републичком такмичењу из прве помоћи.

– Имамо доста успешних ученика, али чланови Ротари клуба су у договору са запосленима школе изабрали да то буде баш Наталија, управо јер има награде на републичком нивоу, одличан успех у школи, и истакнута је у хуманитарним акцијама, тако да смо поносни на њу и задовољни што ова сарадња постоји – истакла је Биљана Ђукнић, директорка Медицинске школе и изразила уверење ће Наталија наставити стопама докторке Вере Рајић и учинити барем део онога што је она чинила за време свог богатог лекарског искуства.

IMG_20221129_173631

 

Велика је част понети признање са именом жене која је читав живот посветила бризи о другима.

– Ова награда је свакако велику успех за мене и веома сам срећна што сам је баш ја добила, јер представља велики подстицај да наставим да се бавим овим послом и упишем Медицински факултет – рекла је добитница награде.

 

IMG_20221129_173704

 

Ротари клуб на овај начин чува сећање на др Веру Рајић која је била и председник ове шабачке организације.

– То су нам циљеви за наредни период, да учествујемо у доделама новчаних награда, са циљем да поспешимо њихов успех као што је била и Вера Рајић – рекао је Данијел Бкић, председник Ротари клуба Шабац.

Поменуто признање умногоме истиче постигнути успех ученика Медицинске школе и мотивише их да своје образовање наставе у оквиру медицинске струке.