Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Трибином за ученике првог разреда, Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ обележила је Недељу здравља уста и зуба у среду, 22. маја. Догађај су подржали Завод за јавно здравље Шабац и Curaprox, познати бренд швајцарске компаније Curaden AG, европског лидера у развоју производа за очување оралног здравља.

IMG_20240522_120619

 

Циљ ове активности, у организацији школског Тима за здравствено васпитање, јесте да ученици првог разреда унапреде постојеће знање и поступање у вези са очувањем денталне хигијене.

– Увек се трудимо да ученицима осталих образовних профила приближимо теме које су у њиховом фокусу рада, а које на својим часовима неће обрадити детаљно, као у овом случају профил зубни техничар. Надам се да ће вам ово предавање бити корисно и да ћете ово знање користити свакодневно, али и у ситуацији када ви будете едукатори млађим вршњацима или на својим радним местима – рекла је директорка школе Биљана Ђукнић.

IMG_20240522_160554

 

Предавање о важности и начинима одржавања денталне хигијене и редовним одласцима код стоматолога, које је одржала наставница стоматолошке групе предмета др Весна Рокнић, употпунили су ученици одељења II6, образовног профила зубни техничар. 

IMG_20240522_160219

 

Они су уз сликовиту презентацију, кратке снимке о правилном прању зуба и истицање најважнијих препорука за очување оралног здравља, реализовали успешну вршњачку едукацију.

IMG_20240522_160734

 

Ученици су након трибине присутнима поделили промотивни материјал и пробне узорке бренда Curaprox.