Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

У среду, 1. новембра 2023. године, у свечаној сали Медицинске школе „Др Андра Јовановић“, школски психолог-педагог и координатор Медијаторског тима Биљана Ерцеговчевић реализовала је семинар под називом „Вршњачка медијација“, намењен ученицима првог, другог и трећег разреда.

1

 

Кроз индивидуални и групни рад обрађене су кључне теме вршњачке медијације – појам медијације, комуникација, ЈА-поруке, ТИ-поруке,  активно слушање-неслушање, жеље и потребе,  ЈА-емпатија, ТИ-емпатија, децентрација, бес и конструктивно превазилажење беса, конфликти, врсте, фазе у развоју, стилови у превазилажењу, исходи у понашању.

7

 

Уз помоћ интерактивних радионица, презентација и филмова, ученици су имали прилику да овладају новом терминологијом и стекну медијаторске вештине, које ће користити у раду у школи, али и у свакодневном животу.

6

 

Kако би се што већи број ученика упознао са појмовима и алатима вршњачке медијације, учесници ће у својим одељењима презентовати усвојено, користећи материјал са семинара, у чему ће им помоћи наставници, чланови Медијаторског тима.