Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

У склопу акције ПУ у Шапцу с циљем повећања безбедности у саобраћају, у четвртак, 7. марта 2024. године, у Медицинској школи „Др Андра Јовановић“, одржано је предавање за ученике четвртог разреда „Кад постанеш возач, не заборави да си и даље пешак“. Ову активност заједнички су реализовали  представници Одељења саобраћајне полиције и Удружења параплегичара Мачванског округа.

IMG-0a58bab611b6c0bdf24bd0432db6b6d2-V

 

Поред едукације о поштовању саобраћајних прописа, ученици су могли да се информишу о штетности конзумирања алкохола, наркотика и психоактивних супстанци, као и како то утиче на њихову безбедност као возаче.

Ово је друго по реду предавање на тему безбедности у саобраћају у овој школској години, а циљна група су матуранти који већином поседују или управо треба да стекну пробну возачку дозволу. Ученици су имали прилику да погледају презентације и кратке филмове у којима су приказане све лоше стране вожње у неадекватном стању, и да са предавачима још једном обнове своје знање о дозвољеним радњама и ограничењима у саобраћају, на која се често заборавља.

IMG-3c552b67d44165f28a36287ae05cf557-V

 

Овој активности присуствовали су и предметни наставници, одељењске старешине  и представници школског Тима за безбедност и заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања.