Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

За изузетне резултате и успех током школовања, представници Ротари клуба Шабац уручили су Јани Нишевић, ученици четвртог разреда образовног профила медицинска сестра-техничар, новчану награду „Др Вера Рајић“. Додели су присуствовали син и ћерка шабачке докторке – Владан Рајић и Данка Грудић.

Здравље, хуманост и брига о људима повезују дело др Вере Рајић и мисију Медицинске школе „Др Андра Јовановић“, која је управо зато трећи пут заредом домаћин овог догађаја.

– Сви знамо да је докторка Вера свој живот посветила лечењу најмлађих и да је била један од најпризнатијих и најбољих лекара у Шапцу и Србији, а нашим суграђанима позната је и по доброчинству. Данас смо ту да награду која носи њено име уручимо новој будућој, надамо се, нади здравства, с обзиром на то да наша ученица планира да упише Медицински факултет – истакла је директорка Биљана Ђукнић.

IMG_20231114_130211

Јана Нишевић је са највишим оценама завршила претходне разреде и двоструки је носилац Видовданске награде – за прво место на Републичком школском такмичењу у рукомету и друго место на Републичком такмичењу из прве помоћи и реалистичког приказа. Као члан новинарске секције, активно учествује у изради школског часописа Медикус, и представница је свог одељења IV4 у Ученичком парламенту. Рукомет професионално игра за ЖРК „Медицинар“, а члан је и Црвеног крста.

Намера Ротари клуба Шабац је да, овим чином, подстакне најбоље ученике Медицинске школе да остану у својој струци.  

– Надам се да ће ова награда бити мотивација, не само награђеном ученику, него и осталим ученицима да остану у сфери медицине – истиче архитекта  Милан Томашевић, председник ове организације. 

IMG_20231114_131257

Данашњи догађај прилика је да деца др Вере Рајић, син Владан и ћерка Данка, после дугог низа година посете своју некадашњу школу, одакле су након дипломе фармацеутског техничара, кренули путем медицине и остварили успешне каријере.

– Драго ми је да сам овим поводом поново у мојој школи. Све изгледа потпуно другачије, доста се променило, али оно што бих поручио младим нараштајима је да се исплати учити и уложити труд, јер знање које сам понео одавде значило ми је на факултету – рекао је др Владан Рајић, који је, попут мајке, постао специјалиста педијатрије.

IMG_20231114_131414

 

Професионални успех и препознатљиво име породице Рајић изузетан су пример ученицима Медицинске школе.