Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

По устаљеној пракси, Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ организовала је представљање образовних профила које уписује 2024-25. школске године за осмаке основних школа из Шапца и суседних општина.

Током фебруара и првих дана марта, у оквиру Отворених врата, Зелену школу посетило је 12 школа, са око 250 ученика и њихових наставника. Њима је, уз стручно вођење наших запослених, приближен позив који би изучавали наредне четири године, уколико се определе за Медицинску. У једночасовним обиласцима школског простора, представљени су им специјализовани кабинети и лабораторије, са свом неопходном опремом за извођење вежби, учионице у којима се изводи теоријска настава, видели су како изгледају свечана сала, библиотека са читаоницом, фискултурна сала, спортски терени и остали  делови школе за наставне и ваннаставне активности.

Ученици су имали прилику и да посете наставу смерова које уписујемо у предстојећем циклусу – фармацеутски техничар, санитарно-еколошки техничар, медицинска сестра-техничар, зубни техничар, козметички техничар, и да на часовима у реалном окружењу осете атмосферу школе.

У зависности од времена посете, матуранти и њихови наставници  поздрављени су од стране директорке Биљане Ђукнић, а школу су им представиле психолог-педагог Биљана Ерцеговчевић, наставнице Оливера Веселиновић, Оливера Жужа Ђукић, Драгана Павловић, Марија Алексић, Славица Новаковић, Наташа Беговић, Ана Ковачевић, Катарина Стојиновић, Јована Милошевић, Слађана Ђорђић, Јелена Макевић.

Као и сваке године, одушевљење и позитивни утисци осмака уливају нам сигурност да ћемо их у јулу дочекати поново.