Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Најбољи ученици

                                                                       НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ У ШКОЛСКОЈ 2021/2022. ГОДИНИ                                                                                                     ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ: 

                                                                                     

                                                                                            Марија Маринковић  IV1 

Рођена сам 23. 5. 2003. године у Шапцу као прво дете у породици. Одрасла сам у селу Липолист надомак Шапца,одакле је родом мој тата. Као дете сам испољила велике говорне капацитете и когнитивне способности,које нису могле остати незапажене првенствено код мојих родитеља,психолога,васпитача и осталих. Такође,у предшколској групи сам била изузетно истакнута и мајци је увек било сугестирано на моја широка знања из области историје!

У први разред сам кренула септембра 2010. године у школи у Липолисту. Прва четири разреда сам завршила са просеком 5.00 и изузетно истакнутим резултатима на такмичењу из математике. Моја мама је у мени покушала да подстакне такмичарски дух за математику,али ја сам време проводила развијајући своје говорне  способности, своју елоквенцију и богатећи свој вокабулар. За остеле 4 године осмогодишњег школовања показала сам извандредне резултате. Изашла сам из те школе као носилац Вукове дипломе. Моји резултати за време основне школе: математика ( општинско и окружно такмичење), пласман на општинско из рецитовања, пласман на општинско и окружно из математике (пети,шести,седми и осми разред),пласман на општинско из српског (пети), 3.место на општинском из историје и пласман на окружно, хемија (7. и 8. разред) места на општинским и окружним такмичењима која су ми омогућила пласман на Републичко такмичење. На завршном испиту у 8. разреду,постигла сам 98 бодова и тиме омогућила да будем прва на листи за мој смер. У Медицинској школи сам у првој години била прва на међуокружном такмичењу из хемије и тиме омогућила пласман на Републички ниво. На Републичком такмичењу сам остварила запажене резултате (једина средња стручна школа). У другој години због пандемије Kорона вируса сва такмичења су била одложена и то се поновило и у 3. години. У другој години остварила сам пласман на међуокружно такмичење из хемије и на Републичко такмичење из математике где сам на школском такмичењу имала најбољи резултат. У 4. години остварила сам запажен резултат на међуокружном такмичењу из хемије у Ваљеву и остварила пласман на Републичко такмичење где сам била међу првих 20. Била сам члан Ученичког парламента у средњој школи и учествовала у фармацеутској секцији. Школу завршавам као носилац дипломе ,,Вук Караџић”.

                                                             

                                                                                       НОСИОЦИ ВУКОВЕ ДИПЛОМЕ

 

                                                                                                                

                                                                                                           Теодора Паунић IV1 

Завршила сам Основну школу „Вук Караџић“ у Бадовинцима, у којој сам била Вуковац. Ишла сам на такмичења из математике, српског језика, хемије и биологије. У осмом разреду сам се пласирала на републичко такмичење из биологије и српског језика. По завршетку основне школе уписала сам Медицинску школу „Др Андра Јовановић“ у Шапцу, смер фармацеутски техничар. У средњој школи сам такође била Вуковац. Конкурисала сам фармацију на Фармацеутском факултету у Београду и медицину и фармацију на Медицинском факултету у Новом Саду. На сва три факултета сам остварила право на буџет. Одлучила сам да ћу уписати медицину на Медицинском факултету у Новом Саду.

Андреа Дабић IV1

Завршила сам Основну школу ,,Мика Митровић“ у Богатићу, у којој сам била Вуковац. м на разна такмичења, међу којима су такмичење из српског језика, хемије, биологије и математике. У осмом разреду сам се пласирала на републичко такмичење из српског језика. Након основне школе уписала сам Медицинску школу ,,Др Андра Јовановић“ у Шапцу, смер фармацеутски техичар. У првом разреду сам ишла на окружно такмичење из српског језика, где сам освојила треће место. У средњој школи сам такође била Вуковац. Конкурисала сам на Технолошком факултету, смер фармацеутско инжењерство и на фармацији у Новом Саду. На оба факултета сам остварила право на буџет, али сам се определила за фармацију на Медицинском факултету.

                                                   Наташа Драгић IV3

Рођена сам 25.12.2003.Завршила сам основну школу ,,Вук Караџић“ у Шапцу.За време основне школе,ишла сам на такмичење из биологије, као и на драмску секцију и учествовала у школским представама.Уписала сам медицинску школу,јер сам мислила да ћу се бавити медицином,али су ми се у међувремену променила интересовања.Планирам да упишем Факултет организационих наука.

 

Сашка Тешић IV3

 

 Рођена сам 29.10.2003.Завршила сам основну школу ,,Јанко Веселиновић“ у Шапцу.У току школовања ишла сам на такмичење из српског језика и књижевности.Бавила сам се пливањем и такмичила за школу.Уписала сам ову школу јер ми је медицина била занимљива од малена. Планирам да упишем Медицински факултет.

                                                                                                                                                                                                  Милица Горданић IV3

Рођена сам 23. јуна 2003. У основној школи сам ишла на такмичења из разних предмета и била ђак генерације. Одлучила сам да упишем ову школу јер ме интересовала медицина и хтела сам да имам стручну спрему након средње школе. Надам се да ћу наставити образовање у области медицине.

                                                                                                                    Мина Ракић IV4

Од 2011. do 2018. године похађала је ОШ „Јанко Веселиновић“ у Шапцу. Учествовала је у разним хуманитарним акцијама, школским такмичењима, спортским приредбама, представама у основној школи. Од 2019. до 2022. године похађала је Медицинску школу „Др Андра Јовановић“ у Шапцу.Носилац је Вукове дипломе у средњој школи. Активности у средњој школи: Волонтер хуманитарне акције „ Школе отвореног срца“. До друге године средње школе била је учесник Литерарне секције „Траг“. Њено литерарно дело објављено је у награђеном школском часопису „Медикус“. Учествовала на неколико школских такмичења. Вишегодишњи је члан Ученичког парламента. Даље школовање наставља на Факултету техничких наука у Новом Саду.

 

                                                                                                                 Милица Јовановић IV4

 

Милица Јовановић рођена је 26. 1. 2004. године у Шапцу. Од 2010. године похађала је Основну школу „Ната Јеличић“, у Шапцу. У току основног образовања истакла је интересовања и амбиције ка различитим школским и ваншколским активностима. У вишим разредима основне школе посебно интересовање је истакла према хемији из које ће и у 7. и у 8. разреду ићи на такмичења. Неколико пута је аплицирала у Истраживачкој станици Петница и Регионалном центру за таленте у Лозници у циљу проширења својих знања из области хемије. 2018. године завршава основну школу као истакнути ученик и носилац Вукове дипломе (диплома „Вук Караџић“). Као своју „прву жељу“ за упис средње школе наводи Медицинску школу „Др Андра Јовановић“, у Шапцу. Од свог четвртог разреда активни је члан Културног уметничког друштва „Хајдук Станко“, у Шапцу, где и до данас тренира фолклор и које јој је донело бројна искуства и успомене. Од септембра 2018. године Милица редовно похађа Медицинску школу „Др Андра Јовановић“, у Шапцу. За време трајања своје средње школе показала је изузетна интересовања ка предметима и областима учења у току све четири године. У првој години средње школе била је учесник и истакнути члан екипе на такмичењу из предмета прве помоћи. У току средњег школовања посебна интересовања оформила је ка стручним предметима, а као свој „омиљени“ предмет издвојила би педијатрију. Средњу школу завршила је са четворогодишњим одличним успехом (5.00). У даљем школовању има амбиције за упис Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду, као и за прошрење својих знања и искустава из области медицине.

 

  1.  

 

                                                                                                                Нађа Илић IV5

Ученица Нађа Илић рођена је 21.6.2003. године у Шапцу, од оца Небојше и мајке Елене Илић. Завршила је Основну школу „Јеврем Обреновић“ у Шапцу као носилац Вукове дипломе. Уписала се у Медицинску школу „Др Андра Јовановић“ у Шапцу јер је сматра врло перспективном и корисном. Жеља јој је да остане у здравству јер ову област сматра хуманом. Планира да се упише на Медицински факултет у Новом Саду. Медицинску школу „Др Андра Јовановић“ завршила је као носилац Вукове дипломе.

                                                                                                                        НАЈБОЉИ ПРАКТИЧАР

Ђак практичар фармацеутског смера: 

                                                                                                                          Анђела Миловановић

Ђак практичар смера санитарно-еколошки техничар:

                                                                                                                           Милица Зорбић

Зовем се Милица Зорбић. Рођена сам 9.8.2003. у Шапцу. Основну школу “Лаза К. Лазаревић” сам завршила у Клењу као одличан ученик. Од малена ми је велика жеља да постанем доктор, па сам одлучила да школовање наставим у Медицинској школи “Др Андра Јовановић” и да тежим ка остварењу својих циљева. Иако ми прва жеља није био смер санитарно-еколошки техничар, нисам се покајала ни мало и опет бих изабрала исто. Јако сам заволела овај смер, пре свега због професора који су увек били уз нас и уз које смо кроз праксу научили доста тога. Никад ми није ништа било тешко да урадим, увек сам била спремна и расположена за рад и радовала се свакој новој пракси, блоку и баш због моје упорности, труда и рада сам изабрана за ђака практичара. Школовање планирам да наставим на Медицинском факултету у Београду, да своје знање додатно усавршим, да радим оно што волим-да помажем људима. Надам се да ћу успети у томе, верујем у себе.

 

 Ђак практичар смера медицинска сестра техничар:

                                                                                                                            Тамара Марић

Ја сам Тамара Марић, ученица сам 4. разреда, средње медицинске школе „Др Андра Јовановић“ у Шапцу. Завршила сам основну школу у Липолисту у школи „Војвода Степа“. Средњу медицинску школу сам уписала 2018. године, смер медицинска сестра – техничар ми је био први на листи жеља и од малена ми је жеља била да постанем медицинска сестра, која ће се одговорно и савесно бавити својим послом. Жеља да учествујем у лечењу, нези и бризи о повређенима и болеснима, као и жеља да помажем људима кад им је то најпотребније, су основни мотиви који су ме водили ка мом циљу, а то је, првенствено упис у ову школу и ускоро рад у оквиру здравственог тима у некој од здравствених установа. Све четири године школовања у медицинској школи сам одличан ђак и то са врло високим просеком, баш из тог разлога, планирам да упишем Високу медицинску школу у Шапцу и да уједно, у току свог даљег школовања радим на неком од одељења опште болнице у Шапцу. Кад завршим Високу школу, планирам да нађем посао са тим степеном образовања, а пре доласка на такву позицију у установи где будем радила, желим да стекнем што више радног искуства у струци, са дипломом средње медицинске школе, која је и те како вредна… Надам се да ћу у својој замисли успети, потрудићу се да остварим све своје жеље и циљеве.

 

Ђак практичар смера зубни техничар:

                                                                                                                            Страхиња Јекић

 По завршетку основне школе, као прву жељу са успехом уписујем смер зубни техничар у Медицинској школи „Др Андра Јовановић“. Иако у почетку нисам много знао и имао контакта са зубном техником, интересовање је врло брзо прерасло у љубав и жељу за усавршавањем и стицањем вештина. Захваљујући мојим наставницима у току школовања савладао сам и научио много , као резултат тог мог рада је и четврто место на републичком такмичењу, и награда ђака практичара мог смера. Надам се успешном пријемном испиту и наставку школовања у обкласти стоматологије.

Ђак практичар смера гинеколошко акушерса сестра:

Дуња Максимовић

      Максимовић Дуња рођена је 28. 6. 2003. у Шапцу, станује на адреси Проте Смиљанић 93, Шабац. Школовање је започела у ОШ „Лаза К. Лазаревић“ Шабац. Сваки разред завршила са одличним успехом. Била је активиста Црвеног крста, где је са вршњацима учествовала у хуманитарним представама и додели пакетића деци. Поред тога је ишла на обуку из прве помоћи. Такође се бавила глумом у основној и средњој школи и била члан многобројних представа, како хуманитарних, тако и да усрећим публику. Средњу медицинску школу „Др Андра Јовановић“ у Шапцу је започела 2018/19.године и завршила 2021/2022 године. Образовни профил гинеколошко-акушерска сестра и завршла са одличним успехом и истицањем у практичном делу. Изабрана је за ђака практичара на нивоу генерације образовни профил гинеколошко – акушерска сестра. Била стипендиста.Жељу за овај смер је имала одувек. Сматра да не постоји ништа лепше и несебичније него помоћи женама на порођају. Сам тај посао је прелеп и омогућава јој да научи много тога да помогнем другима, а такође и себи. Велика је одговорност водити бригу о најмање два живота, а она је на то спремна. Жели да упишем Високу здравствену школу струковних студија у Земуну. Успешно је положила пријемни испит и уписала Високу здравствену школу струковних студија у Земуну образовни профил медицинска сестра – техничар у школској 2022/2023.године.

                                                     

                       

                                                            НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ У ШКОЛСКОЈ 2020/2021. ГОДИНИ

                                                                                                Ђак генерације

1

                                                                                         Носиоци Вукове дипломе

2
3
4
5
6

                                                                   Најбољи ђак практичар смера фармацеутски техничар

7

                                                                  Најбољи ђак практичар смера лабораторијски техничар 

8

                                                                     Најбољи ђак практичар смера медицинска сестра техничар

9

                                                               Најбољи ђак практичар смера физиотерапеутски техничар

10

                                                                          Најбољи ђак практичар смера зубни техничар

11

                                                                    НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ

n1
n2
n3
n4
n5
n6
n7
n8
n9
n10
n11
n12