Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Библиотека

Библиотека Медицинске школе расла је и развијала се заједно са школом и потребама њених ученика и запослених. С обзиром на стручну усмереност школе, библиотека је настојала да библиотечки фонд, који данас броји преко 15.000 примерака, обухвати научну литературу из домена медицине и фармације, енциклопедије из природних и друштвено-хуманистичких области, речнике, биографије, уџбенике, лектиру, теоријске и критичке студије и зборнике из области књижевности и историје уметности, белетристику, часописе, монографије о Шапцу и још много тога. Фонд се ширио планским набавкама у складу са школским програмом и новитетима у издаваштву, али и захваљујући поклонима личних библиотека бивших ученика и професора школе или других еминентних личности, на шта смо посебно поносни.

biblioteka

Можемо се похвалити ретким и старим издањима наслова који су данас тешко доступни, луксузним томовима домаћих и страних класика, бројним студијама које се користе и као литература на факултетима. Трудимо се да новим насловима из света публицистике и различитих жанрова модерне књижевности, обрадујемо кориснике који траже додатно штиво за своја интересовања . Ту смо да пружимо подршку и у виду електронских и аудио-примерака лектире.

IMG_20210226_100815

Библиотека је 2018. године, у оквиру реновирања задужбинске зграде, доживела потпуну трансформацију и адаптацију. Овим је библиотека добила нови изглед и  функцију:  чине је пријемно одељење, централна просторија намењена организовању догађаја, пријема и књижевних вечери, као и пространа савремена читаоница, опремљена лаптоповима и интернетом. Библиотека која се издваја изгледом, садржајем и модерношћу имала је и своје свечано отварање у присуству тадашњег министра просвете господина Младена Шарчевића и других угледних гостију.

FMV_4409

Више простора за отворен фонд, стилизован намештај и полице, нова расвета и пропратни детаљи, допринели су атрактивности и функционалности школске библиотеке, па је ученици препознају као место за учење, израду презентација и семинарских радова, дружење и размену мишљења. Док матуранти читаоницу углавном користе за спремање матурских и пријемних испита за факултете, и млађи и старији ученици овде радо проводе паузе до почетка часова или превоза.  

РАДНО ВРЕМЕ БИБЛИОТЕКЕ: понедељак и среда од 8.00 до 15.00 часова; уторак, четвртак и петак од 8.00 до 16.00 часова.

                      

IMG_20210520_101346
Библиотека Медицинске школе поседује странице на друштвеним мрежама Инстаграм (biblioteka_medicinska) и Фејсбук (@bibliotekamedicinska). Овим путем у пандемијским условима комуницирамо са ученицима и свима који су заинтересовани за књиге, културу говора и читање. На овом месту заједнички прослављамо важне датуме, повезујемо се, размењујемо идеје, знање и инспирацију.
Наши ученици креативци

Наши ученици креативци

IMG_20210125_190630
Наше објаве

Наше објаве

Beige Watercolor Quote Instagram Post
IMG_20210413_180645
1_20210321_123952_0000