Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Како је већ најављено крајем фебруара ове године, сарадња Медицинске школе са Удружењем параплегичара Мачванског округа се наставља. Захваљујући успешно реализованом пројекту уградње лифта, чланови Удружења постали су корисници бесплатних физикалних и козметичких услуга, које им, у склопу практичне наставе, пружају полазници ова два смера Медицинске школе.

IMG_20220318_111946


Кроз различите активности Медицинска школа негује успешну сарадњу дугу 12 година са овим удружењем, али и Савезом слепих и слабовидих Шапца. Због неприступачности одређених делова школе особама са инвалидитетом, ученици су раније одлазили у просторије ових удружења, а уградњом лифта, створени су услови да корисници услуга долазе до кабинета опремљених апаратуром за обављање терапија.

– Медицинска школа прва је образовна установа у Шапцу која поседује лифт. Тако смо наше просторије учинили доступним члановима Удружења параплегичара Мачванског округа, али и свим особама којима је отежано кретање. Стога наши ученици више неће одлазити у Удружење, већ ћемо госте примати у наше кабинете и пружати им бесплатне услуге из области физикалне терапије и козметологије. То је велики бенефит за чланове Удружења и за нашу локалну средину, а што је нама најважније, за наше ученике који стичу нови вид практичне наставе – рекла је директорка школе Биљана Ђукнић.

IMG_20220318_112317


Секретар УПМО Славиша Савић истакао је важност ових услуга у периодима отежаног функционисања болница и лечилишта услед пандемије, али и објаснио свој случај.

– Ове терапије значе пуно јер у протекле две године одлазак на физикалну терапију у Општу болницу или на продужену рехабилитацију био је готово немогућ, али првенствено значи нама који смо инвалидност стекли пре више година, чије је лечење завршено и немамо могућност преко Републичког фонда да одлазимо на бањски опоравак и рехабилитацију. На тај начин овде добијамо преко потребне савете или терапије и масаже, и тако одржавамо форму у оптималном стању – каже он.

IMG_20220318_111857


Ученици смерова физиотерапеутски техничар и козметички техничар, под надзором предметних наставника, члановима овог удружења пружаће услуге из домена својих практичних вештина.