Skip to content

Медицинска школа

„Др Андра Јовановић”

Шабац

Menu

Медицинска школа „Др Андра Јовановић“, свечано је испратила своје матуранте, генерацију 2018-2022, и наградила овогодишње носиоце републичких признања. У име школе и Града Шапца, у препуној свечаној сали 20. јуна 2022. године, најбољим ученицима уручене су поклон-књиге за бројне успехе, а социјални партнери школе, традиционално, доделили су новчане награде ђаку генерације и ђацима практичарима.

Директорка школе Биљана Ђукнић изразила је задовољство јер је, након двогодишње паузе, школа у могућности да одржи овакав скуп, захвалила се ученицима који су својим заслугама увеличали овај дан, а затим и представницима установа са којима Медицинска има дугогодишњу сарадњу:

– Без ових установа образовање наших ученика не би било на оваквом нивоу, квалитетно, заокружено, што су нам године пандемије и потврдиле. Већ од септембра наши ученици започињу вежбе у Општој болници. Заједно ћемо наставити да образујемо будуће здравствене раднике и да од њих правимо експерте у свом послу и будућим занимањима. Својим присуством испоштовали сте наше најбоље ученике и ову установу, тако да вам се од срца захваљујем – обратила се директорка гостима, а матурантима пожелела успех на пријемним испитима, позвавши их да буду вредни и честити, да своју школу представљају на прави начин и приватно и професионално, али и да јој се увек враћају, јер су им врата Зелене школе увек отворена.

Награде за ђаке практичаре

Награде за ђаке практичаре

Ђака генерације Марију Маринковић IV1, ученицу образовног профила фармацеутски техничар, школа је наградила књигом, а новчане награде у износу од по 5.000 динара уручили су јој др Слободан Поповић, директор Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“, др Мирослав Миљешић испред Дома здравља „Др Драга Љочић“ и доктор Бранко Вујковић, директор Завода за јавно здравље Шабац, који је, осврнувши се на своје матурске дане овде, рекао присутним ученицима да њихова школа сада изгледа као све европске струковне медицинске школе, имајући у виду услове у којима се школују:

– Овде сте имали све потребно, али улажите и даље у образовање јер данас имате пред собом успешне медицинске раднике, који су пример да се знање исплати – поручио је Вујковић.

Госпођа Ружа Поповић са ђаком практичарем

Госпођа Ружа Поповић са ђаком практичарем

Луксузним издањима књига, Медицинска школа и Град Шабац захвалили су се носиоцима дипломе Вук Караџић – Марија Маринковић IV1, Теодора Паунић IV1, Андреа Дабић IV1, Милица Горданић IV3, Наташа Драгић IV3, Сашка Тешић IV3, Милица Јовановић IV4, Мина Ракић IV4, Нађа Илић IV5.

За ђаке који су се издвојили способношћу и вештинама своје струке, школа је такође припремила поклоне, а социјални партнери новчане награде.

Анђелу Миловановић, ђака практичара фармацеутског смера даровала  је Апотекарска установа „Мелиса“, а награду је предао директор Ненад Радовић. Милици Зорбић, ђаку практичару смера санитарно-еколошки техничар, награду је уручила госпођа Ружа Поповић испред Фонда „Хумано срце Шапца“. Тамара Марић, ђак практичар профила медицинска-сестра техничар, награду је примила од Регионалне подружнице „Шабац“ Српског лекарског друштва. Ђаку практичару смера зубни техничар Страхињи Јекић награду је уручио др Марко Обрадовић из Удружења приватних стоматолога Шапца, а ђак практичар гинеколошко-акушерског смера Дуња Максимовић почаствована је новчаном наградом од стране Националне службе запошљавања „Шабац“.

Одељењске старешине са својим ученицима

Одељењске старешине са својим ученицима

Награђени су и ученици који су се током година проведених у Медицинској школи издвојили културом понашања – Татјана Стојановић IV1, Јована Грујић IV2, Стефан Трифковић IV3, Милица Јовановић IV3, Ангелина МирковићIV4, Маја Радојчић IV5, и Александра Алимпић IV6.

Одељењске старешине генерације 2018-2022. уручили су заслужене примерке књига ученицима својих одељења који су ову школску годину завршили са највишим успехом 5.00 – укупно њих 46.

Вуковци са поклоном школе и Града

Вуковци са поклоном школе и Града

Награде за постигнуте успехе и освојена вредна признања на овогодишњим републичким школским такмичењима добили су Марија Живковић I4 за постигнуто прво место на Републичком такмичењу из анатомије и  физиологије, Марко Бојичић I5 за прву награду на Државном такмичењу из физике. За екипно прво место из области реалистички приказ на Републичком такмичењу медицинских школа у првој помоћи награђени су – Марина Недељковић III4, Марио Нешковић III4, Даница Живановић III4, док су Наталија Ерић III3, Јана Личанин III3, Катарина Катавић III3, Јана Мићић III3, Ђурђа Јацановић III3 и Јана Нишевић II4 добили награде за освојено друго место у категорији прве помоћи на истом такмичењу.  

Носиоци републичких награда

Носиоци републичких награда

Након програма доделе награда, за госте је уприличен коктел у школској библиотеци.