Навигација

Новинарска секција

Новинарска секција ове школске године окупила је углавном ученике другог и трећег разреда. Броји уобичајених двадесетак чланова. Руководилац секције се није мењао, тако да је на челу школских новинара мр Татјана Јовановић, професор српског језика и књижевности. Редовна окупљања у овом полугодишту су била сваке среде и четвртка (након часова преподневне смене), али је нередовних било у разним терминима да би се пропратила сва дешавања која завређују простор на страницама новог броја школског листа.

Основни и први циљ окупљања чланова не мења се годинама, а то је – припремање новог броја „Medicusa“, ове године четрнаестог. Скоро сваке године у првом полугодишту нови чланови улазе у свет новинарства учењем писања основних новинарских жанрова, вести и извештаја. Искуснији чланови су носили одговорност у вези са креирањем ауторских текстова. Током првог полугодишта секција је пропратила и наградни конкурс Друштва за српски језик и књижевност Србије, а затим оформила редакције у зависности од интересовања ученика; анализирани су претходни бројеви „Меdicusa“ и представљен њихов садржај новопридошлим члановима. Рад на часовима секције био је пун корекција, планова и договора за предстојеће активности. На крају 2017. и почетком 2018. године новинари су учествовали у праћењу активности око прославе Дана школе и школске славе Светог Саве. Прикупљени су неки портрети одељења матураната и пропраћено путовање на матурску екскурзију у Праг и на Фестивал науке у Београд.

Пролећни месеци другог полугодишта донеће више обавеза и активности у вези са одабиром текстова, креирањем и дизајнирањем страна четрнаестог броја „Mеdicusa“.            

                      

                                                                                мр Татјана Јовановић,

                                                               професор српског језика и књижевност

 

      

 

 
 

Галерија

Актуелности

„Мedicus“ поново награђен!!!

Међу победницима Конкурса за најуспешније средњошколске листове који организују

Друштво за

српски...


ОПШИРНИЈЕ

Матурска питања 2018/2019


Матурска питања за школ. 2018/2019. год. у току је ажурирање

ОПШИРНИЈЕ