Навигација

Рецитаторска секција

Рецитаторска секција

 

Рецитаторска секција наше школе спада у ред секција, у које се деца веома радо укључују.

У овој школској години секцији су приступили бројни нови чланови,који су о раду и успесима секције добили информације од ученика који су завршили нашу школу и који се радо укључују у активности ,иако су већ увелико студенти.

На самом почетку школске године ученици су упознати са планом рада секције,а најзначајнија активност је била припрема програма за прославу Дана школе.

Овогодишњи програм насловљен је“АЗБУКА ЖИВОТА“, а све у славу творца наше азбуке, Вука Караџића.

Основни циљ је био ,послати поруку да је жива реч незамењива у комуникацији,да језик морамо чувати и неговати ,јер народ који не брине о свом језику, бива у опасности да размишља о смислу свога постојања.

За сценарио ,режију и избор музике била је задужена проф. Александра Павловићт,док је решење за сценографију поверено Драгани Малишић, проф.Школе примењних уметности .

Као и све досадашње приредбе,академије ,пригодни програми, и ова је изазвала одушевљење присутних гостију.

С обзиром на то да је тема изузетно актуелна и да се о језику и његовом значају проговорило на необичан ,занимљив начин,опште је мишљење да ову представу треба да погледају ученици основних и средњих школа. Стога ће рецитаторска секција у сарадњи са Тимом за културну и јавну делатност и Тимом за хуманитарне активности покушати да ,као и претходнх година нађе начин да ову представу изведе у хуманитарне сврхе и на тај начин помогне неком ,коме је помоћ више него потребна.

Чланове рецитаторске секције у марту очекује значајна активност-учешће на Општинској смотри рецитатора. Песме су благовремено подељене заинтересованим ученицима,ради се на њиховом увежбавању и надамо се новим успесима.

 

                                                                                               Александра Павловић,

професор српског језика и књижевности

 
 

Галерија

Актуелности

„Мedicus“ поново награђен!!!

Међу победницима Конкурса за најуспешније средњошколске листове који организују

Друштво за

српски...


ОПШИРНИЈЕ

Медицинке прваци Србије у атлетици

Медицинке прваци Србије у атлетици.


ОПШИРНИЈЕ

Матурска питања 2015/2016


Матурска питања за школ. 2015/2016. год. у току је ажурирање

ОПШИРНИЈЕ