Навигација

Библиотечка секција

Библиотечка секција

септембар/фебруар 2015/2016

                              

 

Библиотечка секција је и ове школске године наставила са радом. Поред старих чланова секције,приступили су и нови чланови. Они су упознати са основним правилима библиотечког пословања, фондом, смештајем, обрадом књига, увођењем у инвентарну књигу, издавањем књига и вођењем евиденције о томе, радом на оштећеним књигама, културним и јавним деловањем библиотеке.

Чланови секције учествују и у припремању изложби поводом разних јубилеја, годишњица, помажу у раду приликом израде паноа, спровођења анкета, организују акције прикупљања књига, учествују на промоцијама књига и сличним манифестацијама у школи и граду. Такође су и редовни посетиоци Библиотеке шабачке на разним културним дешавањима,

Одржано је 13 часова, на којима су поред текућих послова, припремане и изложбе. Припремљена је изложба поводом, Дана, Месеца школских библиотека,обележавање века и по од рођења Јована Цвијића, обележавање годишњице смрти Лазе Костића, припремане су изложбе по избору чланова секције, праћена су сва актуелна дешавања поводом годишњица, јубилеја, књ.награда, разних занимљивости из света књиге, и излагана су на паноу. Чланови секције су, такође,писали опомене за невраћене књиге, уносили у рачунар књижну грађу...Све планирано за овај период је реализовано.

                        

Вера Ракић,библиотекар

 

 
 

Галерија

Актуелности

„Мedicus“ поново награђен!!!

Међу победницима Конкурса за најуспешније средњошколске листове који организују

Друштво за

српски...


ОПШИРНИЈЕ

Медицинке прваци Србије у атлетици

Медицинке прваци Србије у атлетици.


ОПШИРНИЈЕ

Матурска питања 2015/2016


Матурска питања за школ. 2015/2016. год. у току је ажурирање

ОПШИРНИЈЕ