Навигација

Биолошка секција

 

Секција из биологије

Биолошка секција је и ове школске 2015/16. кренула са радом са пуно ентузијазма. Секцију чини седам старих чланова, сада ученика III4 одељења и два нова члана, ученика IV2 одељења.

Као и сваке године рад секције почео је сређивањем кабинета биологије.

На следећим састанцимa договарали смо се о будућем раду. Чланови су имали пуно конструктивних идеја, од којих смо заједно изабрали неколико, за реализацију у току ове школске године. Први задатак који смо поставили и кренули у реализацију је израда новог модела ДНК. С обзиром да је то важно наставно стедство, имали смо жељу да модел урадимо што квалитетније. Истраживали смо по интернету у потрази за идејама, а онда и сами дошли до решења. Модел радимо од лоптица за стони тенис у бојама које ће представљати одређене делове овог молекула. Највећи део посла је обављен и следи склапање модела.

У току децембра месеца секција је, већ по традицији, посетила Фестивал науке у Београду. Фестивал је одржан на Сајмишту и дао нам је пуно нових знања, али и подстакао нове идеје за даљи рад.

Такође традиционално, чланови секције су са посебним ужитком окитили јелку у кабинету и тако унели мало живости и новогодишње атмосфере и у школску учионицу (што је изазвало велико одобравање од свих ученка који долазе у кабинет на редовне часове).

Морам да истакнем да је сваки састанак секције био едукативан, конструктиван и увек уз учешће свих чланова. Квалитет рада посебно краси стална размена мишљења и међусобни подстицаји за нове идеје и нове реализације.

 

Соња Лукић, професор биологије

 

 

  

 

 


 
 

Галерија

Актуелности

„Мedicus“ поново награђен!!!

Међу победницима Конкурса за најуспешније средњошколске листове који организују

Друштво за

српски...


ОПШИРНИЈЕ

Медицинке прваци Србије у атлетици

Медицинке прваци Србије у атлетици.


ОПШИРНИЈЕ

Матурска питања 2015/2016


Матурска питања за школ. 2015/2016. год. у току је ажурирање

ОПШИРНИЈЕ