Навигација

Идентитет

Име школе

Од 1958.г. до 2003.г. Школа је носила назив «Мика Митровић». На другу иницијативу Наставничког већа, 2002.г. Министарство просвете одобрило је промену назива школе, те је Школа 3.ВИИ 2003.г. Решењем Трговинског суда у Ваљеву бр. 890/03 променила име у Медицинска школа «Др Андра Јовановић» у част свог задужбинара, познатог шабачког лекара који је сазидао зграду у којој се Школа налази и поклонио је својм граду.


Табла са називом

tabla

Те исте године ( 2003.г. ) Школа је добила таблу са називом, од родитеља, шабачког каменоресца Лазића, чија су оба детета похађала Медицинску школу. Табла је постављена на зид, поред улазних врата у Школу.


Амблем и знак школе

logoOK

У последње четири године Школа се, у разним дописима, захтевима, обраћањима, позивима исл. Служила знаком који симболично представља медицинску струку, Асклепијевом змијом, а за 60-ту годишњицу рада ( 2006.г. ), професор историје Томислав Вучетић осмислио је знак Школе који од тада користимо и који је наштампан на целокупном промо-материјалу Школе.Монографије

monografija1
monografija2

Школа је , до сад, штампала две монографије:
Прву, поводом 30 година рада, за коју су грађу прикупљали Јосиф Ђукић, професор и др Љубиша Мандић, примаријус, а аутор текста била проф. српског језика и књижевности Мирјана Новаковић;
Другу, поводом 50 година рада, чији је аутор Стеван Матић, дипл. новинар.


Школски лист

Medicus-1

Први пут у историји Медицинске школе у школској 2003/04. години основана је новинарска секција. Идеја је произашла из љубави према свом позиву професорке српског језика и књижевности мр Татјане Јовановић (тада Милетић) и амбиције да Школа после педесет осам година постојања добије ђачки лист. Дакле, била је то потреба, љубав и изазов, а после много варијација, комбинација и пермутација ученици Школе листу су  наденули име „Мedicus“. Први број изашао је из штампе 20. маја 2004. године.  

      Увек је лепо присетити се почетака, потешкоћа којих увек има када се „крчи пут“, страхова и надања, жеље да се истраје, да се постигне циљ, жеље да се остави траг на овом свету пролазности и ништавила. Није било лако. Ни ученицима ни главном и одговорном уреднику. Требало је почети ни из чега, суочити се са могућим неуспехом, истрајати и најтеже од свега – испунити очекивања. Али, вредело је. Вредело је због похвала, честитања, признања, искрених осмеха, суза у очима, критика... Вредело је због производа мукотрпног рада који ће заувек сведочити о креативности, теленту и свестраности ученика ове школе. Вредело је  јер је „Мedicus“ данас, десетак година после оснивања, један од бренодова Медицинске школе „Др Андра Јовановић“. А да то с правом и без лажне скромности можемо тврдити показују резултати такмичења. На Конкурсу за најуспешније средњошколске листове у организацији Друштва за српски језик и књижевност Србије и Министарства просвете Републике Србије „Мedicus“ је три пута награђиван (2007. године – II место, 2013. године – III место и 2015. године – II место), а то је резултат којим се ретко који средњошколски часопис у Србији може похвалити.

        Ипак, све је подстицај, али и обавеза очувања квалитета. Стога ваља бити иновативан, занимљив и актуелан. Спремност на залагање, труд и даљи рад не мањка. Креативних идеја има, а и жеље за њиховим спровођењем у нове наслове и нове бројеве листа.

 
 

Галерија

Актуелности

„Мedicus“ поново награђен!!!

Међу победницима Конкурса за најуспешније средњошколске листове који организују

Друштво за

српски...


ОПШИРНИЈЕ

Матурска питања 2018/2019


Матурска питања за школ. 2018/2019. год. у току је ажурирање

ОПШИРНИЈЕ