Навигација

Прва помоћ

Секција Прве помоћи школске 2017/2018. године окупља 30-ак ученика првог, другог и трећег разреда. Заинтересованост ученика да додатним увежбавањем постигну највећи степен обучености у указивању прве помоћи, додатно мотивише и наставнике да се несебично труде да им своја знања и умења пренесу.

Чланови секције се окупљају од октобра сваког петка у два термина. Први је од 12.50h до 13.35h а други од 13.40h до 14.25h . Који термин ће ученици изабрати зависи од обавеза које тог дана имају у школи. До сада је одржано 18 часова рада у секцији.

Праћењем упутства које налаже план за спровођење рада у секцији до сада смо се највише базирали на појединачном и екипном збрињавању п/о код: епи напада, застоја у раду срца, посекотина, опекотина, страног тела, отворених и затворених прелома екстремитета, постављању имобилизације, повредама грудног коша и абдомена и низом других повреда и стања која се у свакодневном животу могу догодити.Чланови секције су показали своја знања и вештине на градском Тргу приликом обележавања дана Црвеног крста. Тада су 11..септембра 2017.год   у сарадњи са организацијом „Црвени крст“ Шабац и службом ХМП Дома здравља:“Др Драга Љочић“ збрињавали повређене у кући. Симулацију повреда је спровела секција РППСО наше школе.

Радом секције руководе четири наставника: Марија Алексић, Јелена Гвозденовић, Јасмина Петровић и Славица Дамњановић. Координатор рада секције је Марија Алексић.                                                                                           

                                                                                               Славица Дамњановић


 
 

Галерија

Актуелности

„Мedicus“ поново награђен!!!

Међу победницима Конкурса за најуспешније средњошколске листове који организују

Друштво за

српски...


ОПШИРНИЈЕ

Матурска питања 2018/2019


Матурска питања за школ. 2018/2019. год. у току је ажурирање

ОПШИРНИЈЕ