Навигација

Секција естетске неге

У секцији вредно раде ученици образовног профила козметичких техничара, уз подршку и помоћ предметних наставника. Планом и програмом секције предвиђено је да се ученици оспособе за тимски рад, затим да се подстакне њихова креативност, да се нова знања стекну кроз дружење која се касније примењују у пракси. Оно што је обележило рад секције у протеклом периоду јесу следеће активности:

   *сценска шминка за потребе Чивијашког карневала

   *здравствено-васпитне активности у оквиру обележавања међународног дана борбе против малигног меланома

   *Face art, као и осмишљавање и рад на изради козметичко-терапијских картона и вежбање одређивања козмето-терапијске неге коже лица и тела за потенцијалне клијенте, и учешће на Сајму моде и лепоте 2011.г. у Дому војске у Шапцу. Учешће на манифестацији Вече куповине и добре забаве у Рода центру.

   *Истраживачки рад за потребе школског часописа. Рад на осмишљавању приказа глумаца за потребе школских представа.

   *Посета Међународном конгресу и сајму козметике, велнеса и спа у Београду и тако су ученици обогатили своје знање присуствујући на презентацијама и предавањима савремених терапијских третмана који се користе у нези лица и тела.

   *Учешће у хуманитарном пројекту Основне школе „Вук Караџић“ осмишљавајући и увежбавајући сценски изглед глумаца за представу „На раскрсници талентованих мачака“. Уследила су и гостовања на телевизији и бројне похвале за оригинално осликавање глумаца.

   *Учешће на такмичењу Face i body art-a, који се одржао на Међународном сајму и конгресу козметике, велнеса и спа у Београду 8.априла 2012.г. Затим и пролећна манифестација Вече куповине и добре забаве у Рода центру у организацији Туристичке организације Шапца и Sabac fashion day-a, тако да су ученице наставиле са приказивањем мајсторија у осликавању лица.

   *Као круна успеха рада секције је и диплома коју је смер Козметичких техничара наше школе добио за Face art  2011. године од ТОШ-а и Sabac fashionday-a.

   * Последњи успех наше секције је сценска шминка за представу Ревизор која је изведена поводом Светосавске академије, 27. јанауара 2015. год.


 

 
 

Галерија

Актуелности

„Мedicus“ поново награђен!!!

Међу победницима Конкурса за најуспешније средњошколске листове који организују

Друштво за

српски...


ОПШИРНИЈЕ

Медицинке прваци Србије у атлетици

Медицинке прваци Србије у атлетици.


ОПШИРНИЈЕ

Матурска питања 2015/2016


Матурска питања за школ. 2015/2016. год. у току је ажурирање

ОПШИРНИЈЕ