Навигација

Спортске секције

Професор Драган Весковић води секције из атлетике, спортске гимнастике и мушку кошаркашку секцију. У првом полугодишту је одржан је Републички крос РТС-а у Шапцу на којем је наша школа учествовала. Јагода Зечевић, ученица другог разреда је освојила златну медаљу, док је Нађа Церовац, ученица првог разреда освојила такође златну медаљу. Ово је велики успех наших атлетичара, ако се узме у обзир учешће најбољих атлетичара из целе Србије. Такође је одржан и општински јесењи крос, где је наша школа у укупнком пласману освојила прво место, док су појединачни резултати следећи: Јагода Зечевић, Нађа Церовац, Вукашин Теодоровић и Гојко Мушицки су освојили златне медаље, Александра Паунић је освојила сребрну медаљу, док су Иван Ђукић, Милица Илић и Биљана Станковић освојили бронзане медаље. Одржано је и Општинско такмичење из кошарке, где је мушка екипа освојила 4. место. У априлу је одржано и општинско првенство у атлетици, где је наша женска екипа освојила 1. место, док је мушка екипа заузела 2. место. Средином маја је у Сремској Митровици одржано међуокружно првенство у атлетици, где је наша женска екипа освојила 2. место.

 

Професор Митар Павловић води секције из стоног тениса и рукомета. Одржана су такмичења и то Општинска првенства. Стонотенисерке су заузеле треће место, а стонотенисери су били четврти. Такође је одржано и такмичење у рукомету и наше омладинке су биле друге, док су омладинци освојили пето место на Општинском првенству.

 

Професор Дејан Милутиновић води секције из малог фудбала, одбојке и женске кошарке. У првом полугодишту су одржана такмичења из кошарке, где су омладинке освојиле треће место. Омладинци који су наступали у малом фудбалу на Општинском првенству су заузели четврто место. Одржано је и Општинско такмичење у одбојци. Омладинке су освојиле прво место, док су омладинци били други. Одмах затим су омладинке наступиле на Окружном првенству где су освојиле друго место.

 

Све секције су добро функционисале, окупљена су најбоља деца углавном која се баве спортом и остварени су задовољавајући резултати.

 

На Медитеранским играма младих у Анкони (Италија), учествовало је и 12 спортиста из Медицинске школе који су освојили 6 медаља. Тиме је наша школа потврдила да поред добрих ученика има и веома талентованих спортиста. Медаље су освојили: АТЛЕТИКА - Иван Ђукић на 800 м. - сребрна медаља, РУКОМЕТ - Марко Срдановић и Стефан Срдановић - сребрна медаља, КОШАРКА - Дејана Кецановић – бронзана медаља, ОДБОЈКА - Страхиња Ступар и Нихаило Симић - бронзана медаља. Остали учесници игара, који на жалост, овога пута нису освојили медаље су: КОШАРКА - Предраг Мијатовић, ОДБОЈКА - Теодора Пантелић, Јована Митровић, Ивана Стевановић и Милица Филиповић, АТЛЕТИКА - Гајић Теодора. Један од тренера на овом такмичењу је био и професор физичког васпитања Драган Весковић, који је водио атлетски тим нашег града.

Драган Весковић, професор физичког васпитања


 
 

Галерија

Актуелности

„Мedicus“ поново награђен!!!

Међу победницима Конкурса за најуспешније средњошколске листове који организују

Друштво за

српски...


ОПШИРНИЈЕ

Медицинке прваци Србије у атлетици

Медицинке прваци Србије у атлетици.


ОПШИРНИЈЕ

Матурска питања 2015/2016


Матурска питања за школ. 2015/2016. год. у току је ажурирање

ОПШИРНИЈЕ