Навигација

Тим за сарадњу са Црвеним крстом

Тима за сарадњу са Црвеним крстом

У школској 2017/2018. години Тим за сарадњу са Црвеним крстом чине: Добринка Исаиловић, Славица Тубица Алексић, Драгица Гајић, Весна Николић, Љубица Јанковић, Јелена Гвозденовић, Марија Алексић, Јелена Маринковић, Слађана Ђорђић, Јелена Малешевић, Јасмина Милић Будаковић, Славица Дамњановић, Маријана Гачевић, Јелена Макевић, Јасмина Петровић.

У току првог полугодишта Тим је одржао два састанка. На првом састанку 28. 8 .2017. усвојен је План рада, подељена су задужења, испланиране активности за ову школску годину. На другом састанаку одржаном 28.8.2017. чланови Тима су се бавили организацијом обележавања Светског дана прве помоћи. На Градском тргу 11.09.2017. чланови тима су у сарадњи са   Црвеним крстом, Службом хитне медицинске помоћи Дома здравља, организовали показну вежбу указивања прве помоћи и интервенцију Хитне помоћи код задесних повреда у кући. Секција прве помоћи и реалистичког приказа је организовала шминкање повреда и збрињавање повређених. Акцији су присуствовали и сви ученици првог разреда наше школе, ученици Основних школа Шапца и многобројни пролазници. Након показне вежбе, присутни су имали могућност да збрину повреде и да нашминкају исте.

У просторијама Црвеног крста Шабац 4.10.2017. је одржан састанак о сарадњи са основним и средњим школама на коме је присуствовала Добринка Исаиловић.

Чланови тима су учествовали   7.10.2017. на Кросу РТС-а на Старом граду, заједно са ученицима Медицинске школе који су били ангажовани као волонтери Црвеног крста и то Јована Вуковић, Стефан Васић, Воја Васић, Наташа Поповић, Немања Сарић и Милица Милутиновић.Они су имали задатак да укажу прву помоћ такмичарима у случају повређивања.

Чланови Тима су почетком октобра извршили промоцију добровољног давалаштва крви међу ученицима четвртог разреда, они су у просторијама Уметничке школе имали прилику да дају крв 19.10.2017. Прикупљено је 52 јединице крви. Ученици Ердењан Ђорђе, Мартиновић Срђан, Зељић Ивана и Николић Наташа су помагали екипи Института за трансфузију крви у акцији добровољног прикупљања крви у другим средњим школама 17. и 18. октобра.

Координатор: Марија Алексић


 
 

Галерија

Актуелности

„Мedicus“ поново награђен!!!

Међу победницима Конкурса за најуспешније средњошколске листове који организују

Друштво за

српски...


ОПШИРНИЈЕ

Матурска питања 2018/2019


Матурска питања за школ. 2018/2019. год. у току је ажурирање

ОПШИРНИЈЕ