Навигација

Зубни техничар
Школа - Образовни профили

zubni-t-smerПре четрдесет година у Медицинској школи у Шапцу основан је зуботехнички смер који до данас опстаје захваљујући потреби и интересовању ученика. Велики број ђака завршио је овај смер и наставио школовање на бројним факултетима, а многи су постали врсни стручњаци у области зубне технике. Временом настава је модернизована и захваљујући улагањима кабинети су добили савремену опрему чиме је побољшан квалитет наставе.

Данас су ученици у могућности да прате и примењују савремена достигнућа у области фиксне и мобилне протетике. Пажња није посвећена само едукацији ученика већ и наставника, што се остварује праћењем семинара и сталним усавршавањем. Потврда тога су резултати наших ученика остварени на републичким такмичењима зуботехничких школа. За часове теорије ангажовани су специјалисти стоматолошке протетике. Стечена знања примењују се на часовима вежби које воде виши зубни техничари. Шта радимо на тим часовима?

У првом разреду се упознајемо са изгледом зуба горње и доње вилице и њиховом израдом у воску 1,5 пута увећан.

У току друге године школовања израђујемо зубе у њиховој природној величини користећи разне материјале као што су легуре, акрилати и керамика.

У трећем и четвртом разреду раде се сложенији радови у које спадају зубни мостови и више врста протеза намењених одраслим пацијентима са тоталним или делимичним губитком зуба, као и протезе за исправљање зуба деце школског узраста.

После завршене средње школе постоји могућност усавршавања стечених знања на Вишој зуботехничкој школи у Земуну. Захваљујући овоме као и могућности запослења, последњих неколико година овај смер је један од најпопуларнијих у граду.

 
 

Галерија

Актуелности

„Мedicus“ поново награђен!!!

Међу победницима Конкурса за најуспешније средњошколске листове који организују

Друштво за

српски...


ОПШИРНИЈЕ

Матурска питања 2018/2019


Матурска питања за школ. 2018/2019. год. у току је ажурирање

ОПШИРНИЈЕ