Навигација

Медицинке прваци Србије у атлетици
Школа - „Мedicus“ поново награђен!!!

Медицинке прваци Србије у атлетици.

 

Када су 2009. године постале вицешампионке на школском првенству Србије, нико сем ове сјајне екипе и њиховог професора Драгана Весковића није веровао да могу још више. Успели су оно што ни једна школа у последњих 10-ак година у Шапцу није остварила – да буду НАЈБОЉЕ у Србији – да постану ШАМПИОНКЕ.

 

На овогодишњем школском првенству Србије за ученике основних и средњих школа које је одржано у Сремској Митровици, конкуренција је била изузетно јака. Осам најбољих школа које су пласман на републичко првенство морале да изборе кроз три нивоа такмичења – општинско, окружно и међуокружно првенство водиле су безпрекорну борбу са сваку секунду, центиметар и сваки поен.

Екипу Медицинске школе " др Андра Јовановић " из Шапца су чиниле следеће атлетичарке: капитен Јелена Танасић је победила у трци на 100 м. и донела максималних 8 бодова, Милица Ђукановић је у скоку у даљ постала укупна победница са скоком од 5,22 м. и такође донела максималних 8 бодова. Трећу победу на првенству Србије освојила је штафета 4x100 м. (Милица Ђукановић, Јована Танасић, Николина Рашић и Јелена Танасић) убедљиво и такође донела 8 бодова. Милица Јокић је у трци на 800 м. освојила треће место са личним рекордом и донела је екипи 6 бодова, Јована Танасић је такође са личним рекордом у бацању кугле од 8,69 м. освојила треће место и 6 бодова, Николина Рашић је у веома јакој трци освојила 6. место и донела 3 бода. Тања Јошић је најбоље скакала ове године и освојила 4. место и 5 бодова. Треба поменути и Сању Мисојчић која је била спремна да наступи у било којој дисциплини уколико би то било потребно.

 Милица Ђукановић је освојила златну медаљу у скоку у даљ и са две златне медаље је била најуспешнија атлетичарка на овогодишњем првенству Србије.

 Екипа Медицинске школе се за ово такмичење припремала од јануара ове године, али је уствари овај успех врхунац тренинга последње три године. Скоро све атлетичарке су и 2009. године освојиле сребрну медаљу на првенству Србије тако да ће остати заувек у спортској биографији успеха Медицинске школе и школског спорта у Шапцу.

 " Поносан сам на ову генерацију атлетичарки. Све су одличне ученице, учеснице и такмичења из других предмета на републичким првенствима, уложиле су много труда, одрицања и посветиле се спорту. Заједно смо успели да осетимо какав је диван осећај када си најбољи и када на најбољи начин презентујемо своју школу и свој град. Драго ми је да ће им овај период њиховог живота остати у трајном сећању и да ће заувек бити поносни на ове спортске успехе ". – речи су професора Драгана Весковића.

 Овај најновији успех атлетичарки Медицинске школе је врхунац успеха њиховог професора Драгана Весковића који може као ни један професор у последњих 15-ак година у Шапцу да се похвали и са другим успесима последњих година. 2005. године је са кошаркашима Медицинске школе освојио ИИИ место у Србији, 2008. је освојио ИВ место са гимнастичаркама на Олимпијским играма ученика Србије, 2009. је са атлетичаркама освојио ИИ место у Србији, 2010. је Јелена Танасић освојила ИИ место у Србији у трци на 100 м и ове године је освојио златну медаљу на првеснтву Србије са атлетичаркама Медицинске школе.

 Надамо се да ће овај успех подстаћи још више младе да се баве спортом да имају своје циљеве и идоле међу вршњацима и да ће градска управа Шапца и даље препознавати значај да се још више пажње посвети школском спорту, јер наша деца на најбољи начин презентују своју школу и свој град.

 

 

 
 

Галерија

Актуелности

„Мedicus“ поново награђен!!!

Међу победницима Конкурса за најуспешније средњошколске листове који организују

Друштво за

српски...


ОПШИРНИЈЕ

Медицинке прваци Србије у атлетици

Медицинке прваци Србије у атлетици.


ОПШИРНИЈЕ

Матурска питања 2015/2016


Матурска питања за школ. 2015/2016. год. у току је ажурирање

ОПШИРНИЈЕ